van der Horst

Porsche Supercup: Monza: Nicki Tiim wint – Sean Edwards nog geen kampioen

Nicki Thiim - Attempto Racing
Nicki Thiim - Attempto Racing
Nicki Thiim won vrij makkelijk de race voor de Porsche Supercup op het circuit van Monza. Sean Edwards nam een slechte start, klom nog wat op in het klassement, maar kwam niet verder dan de vijfde plaats. Met dit resultaat is de leider in het puntenklassement nog altijd niet zeker van het behalen van de titel, Thiim is de man in vorm en kan theoretisch nog genoeg punten sprokkelen in de laatste twee races om de titel van de Brit af te snoepen.
  • Prospeed Competition
Start Porsche Supercup Monza
Start Porsche Supercup Monza
Thiim en Ammermüller namen van op de eerste lijn een goede start en gingen in die volgorde door de eerste chicane. De Deen en de Duitser werden gans de race niet meer bedreigd en kwamen dan ook als winnaar en tweede over de finish. Het nemen van de eerste chicane verliep voor de overige deelnemers minder vlot en verscheidene wagens krijgen een tik of moeten afsnijden. Sean Edwards verloor enige plaatsen en kwam pas als achtste door. Kevin Estre daarentegen kwam goed weg en pakte uiteindelijk het laatste podiumplaatsje. Christian Engelhart werd vierde met een oprukkende Edwards onder zijn achtervleugel, de Britprobeerde de Duitser onder druk te zetten maar bleef voorzichtig  om zijn kansen op punten niet te verspelen. Kuba Giermaziak, vorige week winnaar van de 24 Hours of Zolder, sloot de race als zesde af.

In het kampioenschap heeft Sean Edwards nu 118 punten, Nicki Thiim volgt op 18 punten en Ammermüller heeft een achterstand van 24 punten.

Uitslag Porsche Supercup Monza 2013

01. Nicki Thiim (Attempto Racing) 14 ronden
02. Michael Ammermüller (Lechner Racing) +1.387
03. Kévin Estre (Attempto Racing) +1.755
04. Christian Engelhart (Fach Auto Tech) +6.071
05. Sean Edwards (Allyouneed) +6.433
06. Kuba Giermaziak (Verva Racing Team) +8.761
07. Klaus Bachler (Förch Racing) +9.453
08. Michael Christensen (DAMS) +12.684
09. Jean-Karl Vernay (MRS GT-Racing +13.864
10. Jeroen Bleekemolen (Lechner Racing) +14.670

Foto's: Georges De Coster  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons