van der Horst

Porsche Supercup: Austin: Earl Bamber behaalt de titel

Earl Bamber - Fach Auto tech
Earl Bamber - Fach Auto tech
Op het circuit van Austin in de Verenigde Staten vonden dit weekend de twee laatste races van de Porsche Supercup plaats. Earl Bamber en Kuba Giermaziak maakten nog aanspraak op de titel, die na de twee races uiteindelijk naar de Nieuw-Zeelander ging. Bamber behaalde een omstreden vierde plaats in de eerste race en werd tweede in de finale wedstrijd. De races werden gewonnen door Kurt Thiim en Michael Ammermüller.
44f39150af8ce246e3101c82e7db649ff9d1f3ef.jpg
Bamber begon met een voorsprong van 5 punten op Giermaziak aan de eerste race op het circuit van Austin. Nicki Thiim won die eerste race en had aanvankelijk Giermaziak in zijn kielzog maar de Pool zakte af naar de vierde plaats en in een poging die plaats te verdedigen tegen een oprukkende Bamber kwamen beide wagens in de laatste ronde in contact met elkaar. Bamber kwam nog als vierde over de streep maar Giermaziak zakte terug naar de elfde plaats en verspeelde zo bijna alle hoop op de titel. De overige podiumplaatsen gingen naar Michael Ammermüller en Klaus Bachler.

Bamber vertrok van op de pole in de tweede race maar nam geen risico en liet de zege aan Michael Ammermüler. De tweede plaats was voor de Bamber meer dan voldoende om de titel veilig te stellen, zeker aangezien Giermaziak met een beschadigde wagen niet verder geraakte dan de zevende plaats. De laatste podiumplaats was voor de Team project 1 rijder Philipp Eng.

Foto's: Porsche Mobil 1 Supercup



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons