van der Horst

Porsche Supercup: België: Zege voor Sven Müller in race 1

Sven Müller - Team Lechner Racing Middle East
Sven Müller - Team Lechner Racing Middle East
In tegenstelling tot de vorige manches staan er op Spa niet één maar twee races voor de Porsche Supercup op het programma. In de eerste race, die op zaterdagavond verreden werd ging de zege naar Sven Müller (Team Lechner Racing Middle East), de tweede zege dit seizoen voor de Duitser na zijn overwinning in Hongarije vier weken geleden. De overige podiumplaatsen waren voor Philipp Eng (Market Leader Team by Project 1) en Christopher Zöchling (Fach Auto Tech). Niet minder dan 33 wagens namen deel aan de eerste race voor de Porsche Supercup op het Ardennencircuit.
Philipp Eng - Market Leader Team by Project 1
Philipp Eng - Market Leader Team by Project 1
Michael Ammermüller (Lechner Racing Middle East) startte vanop de pole maar lang kon de Duitser niet profiteren van zijn ideale uitgangspositie. In de derde ronde ging Ammermüller schijnbaar zonder aanwijsbare reden van de baan, wat een safety car procedure tot gevolg had. Eng erfde de leiding  maar werd opgejaagd door Müller. In de zevende ronde verremde Eng zich waarvan Müller profiteerde om hem voorbij te gaan en de kop van de race te nemen. De posities wijzigden niet meer tot bij het vallen van de vlag maar met zijn tweede plaats verstevigt Eng wel zijn leidersplaats in het kampioenschap waar hij thans 16 punten meer telt dan Christian Engelhart (MRS GT-Racing). Deze laatste pakte de vijfde plaats na Zörchling en de Franse rookie Côme Ledogar (Martinet by Almeras).

Start race 1
Start race 1
Met Sébastien Loeb (Sébastien Loeb Racing) en Patrick Dempsey stonden er twee beroemde gastrijders aan de start. De Franse ex-rallypiloot startte vanop de twintigste plaats maar zette een spectaculaire inhaalrace neer die hem uiteindelijk de dertiende plaats opleverde. Patrick Dempey bleef meer in de schaduw, als dertigste vertrokken eindigde hij de race één plaatsje lager, nadat hij op een gegeven moment was teruggekomen tot de zesentwintigste plaats.

Speedlover & Allure-rijders carlos Rivas en Pierre Piron weerden zich dapper in het 33 wagens sterke veld, zij eindigden respectievelijk op de 23ste en 26ste plaats.

Spa: Uitslag race 1:

1. Sven Müller (Team Lechner Racing Middle East)
2. Philipp Eng (Market Leader Team by Project 1)
3. Christopher Zöchling (Fach Auto Tech)
4. Côme Ledogar (Martinet by Almeras)
5. Christian Engelhart (MRS GT-Racing)

Foto's: Racing International Photography
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 22 augustus 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons