van der Horst

Austin: Tweemaal Mathieu Jaminet - Titel voor Sven Müller

Mathieu Jaminet - Martinet by Alméras
Mathieu Jaminet - Martinet by Alméras
Mathieu Jaminet (Martinet by Alméras) leverde een perfecte prestatie af dit weekend in Austin, tweemaal vertrokken van op de pole behaalde de Fransman ook de zege in beide races voor de Porsche Mobil 1 Supercup. Jaminet pakte de titel van beste rookie van het jaar, maar de algemene titel ging naar Sven Müller (Lechner MSG Racing Team). Matteo Cairoli (FACH Auto Tech) vertrok als favoriet voor de titel, maar technische problemen in de eerste race maakten dat de Italiaan uit de strijd om de titel verdween.
Matteo Cairoli ging in de eerste race nog voorbij aan poleman Jaminet om de leiding van de wedstrijd te pakken. Technische problemen aan de bolide van de Italiaan deden de hem echter terugvallen. Jaminet nam de koppositie over en won voor Sven Müller. De Duitser deed met zijn tweede plaats een excellente zaak in het kampioenschap en hij kon de laatste race aanvatten met een comfortabele voorsprong van 20 punten. Robert Lukas (FÖRCH Racing by Lukas Motorsport) vervolledigde het podium.

Start Porsche Super Cup Austin
Start Porsche Super Cup Austin
Mathieu Jaminet liet in de tweede race aan niemand de eer om vooraan te rijden, de Fransman werkte een perfecte race af en won voor Matteo Cairoli. De Italiaan kreeg ditmaal geen enkele kans om voorbij de Fransman te geraken. Jeffrey Schmidt (Lechner Racing Middle East) kwam als derde over de lijn. Sven Müller, die ook al de Duitse Carrera Cup titel pakte, had ruim voldoende aan een achtste plaats om tot kampioen gekroond te worden. Lechner MSG Racing Team pakte de titel bij de teams.

Foto: Porsche;de Press



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons