van der Horst

Porsche Supercup: Monza: Matteo Cairoli heerst in eigen land

Matteo Cairoli
Matteo Cairoli
Matteo Cairoli (Fach Auto Tech) heeft op het circuit van Monza zijn vierde zege in de Porsche Mobil1 Supercup behaald, de Italiaan won eerder al de manches te Barcelona, Monaco en Hockenheim. Zijn concurrent voor de titel, Sven Müller (Lechner MSG Racing Team) deed niet beter dan vierde. Tussen beide kemphanen klasseerden zich Michael Ammermüller (Lechner MSG Racing Team) en gastrijder Mattia Drudi (Dinamic Motorsport). Met een zevende plaats is Mathieu Jaminet (Martinet by Almeras) nu al zeker van de rookie titel.
Matteo Cairoli - Fach Auto Tech
Matteo Cairoli - Fach Auto Tech
Achtentwintig wagens namen de start van de race te Monza. Het werd een tumultueuze race onderbroken door twee safety car-periodes. Cairoli liet zich door de incidenten niet van de wijs brengen en stormde onbedreigd op de zege af. Ammermüller volgde in tweede positie, maar kon op geen enkel moment de Italiaan bedreigen. Sven Müller startte als derde, maar verloor een plaats aan Drudi na een mislukte inhaalpoging op Ammermüller. Robert Lukas (Förch Racing by Lukas Motorsport) sloot de top vijf af.

John Wartique - MRS Cup-Racing
John Wartique - MRS Cup-Racing
Daniele di Amato (Dinamic Motorsport) pakte de zesde plaats voor Jaminet, maar deze laatste had voldoende aan de zevende plaats om de rookie titel binnen te halen. John Wartique reed een mooie race en klom op van de 23ste positie naar de 13de bij de finish. Er zijn nog twee races te betwisten die beiden plaats vinden in Austin, Müller heeft in het kampioenschap nog 2 punten voorsprong op Cairoli.

Monza: Uitslag race Porsche Mobil1 Supercup:

1. Matteo Cairoli (Fach Auto Tech)
2. Michael Ammermüller (Lechner MSG Racing Team)
3. Mattia Drudi (Dinamic Motorsport)
4. Sven Müller (Lechner MSG Racing Team)
5. Robert Lukas (Förch Racing by Lukas Motorsport)
6. Daniele di Amato (Dinamic Motorsport)
7. Mathieu Jaminet (Martinet by Almeras)
8. Jeffrey Schmidt (Lechner Racing Middle East)

Foto's: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 4 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Italië.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons