van der Horst

Porsche werkt aan nieuwe Porsche 911 GT3 R

Porsche 911 GT3 R
Porsche 911 GT3 R
Porsche sleutelt op dit ogenblik aan een nieuwe Porsche 911 GT3 R, dat vertelde Porsche GT-hoofd Dr. Frank-Steffen Walliser aan het Amerikaanse Sportscar365. De wagen moet volgend jaar beschikbaar zijn, wanneer de driejarige homologatieperiode van de huidige generatie 911 GT3 R ten einde komt. Volgens Walliser heeft de nieuwe wagen opnieuw de krachtbron op de achteras - in tegenstelling dus tot Porsche's laatste GTE-telg.
  • Oeste Kart
Dr. Frank-Steffen Walliser
Dr. Frank-Steffen Walliser
"Het is de eerste keer dat je een nieuw homologatienummer kan aanvragen", vertelde Walliser aan Sportscar365. "Je hebt een andere basis voor homologatie, gezien je het volgende productiemodel moet gebruiken, met wat aanpassingen aan de vorm van de wagen (ten opzichte van het huidige model n.v.d.r.). Het is een nieuwe wagen. Technisch spreken we over een update, maar het is een nieuwe wagen."

Motorcompartiment Porsche 911 GT3 R
Motorcompartiment Porsche 911 GT3 R
Of de huidige generatie wagen geüpgraded kan worden naar het nieuwe model, zoals bijvoorbeeld bij de McLaren MP4-12C GT3 richting de McLaren 650S GT3, is niet geweten. Walliser gaf tenslotte nog aan dat we de nieuwe 911 mogelijk aan het werk kunnen zien in de VLN volgend jaar. De huidige generatie 911 moet volgens Walliser competitief blijven - dankzij de BoP. Er moet bovendien volgend seizoen ook een upgrade-kit beschikbaar komen, al zal die niet verplicht worden.

Foto's: Porsche AG

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit op maandag 4 december 2017.
  • AG Metals

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons