van der Horst

Porsche zet voorlopig de toon in Paul Ricard

Porsche 919 Hybrid LMP1
Porsche 919 Hybrid LMP1
Regerend wereldkampioen en Le Mans-winnaar Porsche was vandaag tweemaal de snelste op de eerste van twee testdagen in Paul Ricard. Tijdens de zogenaamde Prologue was het in de voormiddag Neel Jani die de toon zette, in de namiddag was het zijn teamgenoot Romain Dumas die de tijd van de Zwitser lichtjes scherper stelde en de tabellen topte. De eerste Audi volgde op net geen anderhalve seconde, de snelste Toyota tikte af op 1.6 seconden achterstand.
Jani - Dumas - Lieb
Jani - Dumas - Lieb
Porsche koos er voor om vandaag alleen het startnummer 2 in te zetten, de auto met nummer 1 zien we hopelijk morgen aan het werk, of vanavond al tijdens de twee uur durende avondsessie. De besttijd in LMP2 was voor Strakka Racing, zij waren net ietsje sneller dan de beide Alpine's die 's ochtends de dienst uitmaakten. In GTE zagen we de nieuwe Ferrari 488 sterk debuteren met een besttijd voor de AF Corse-bolide, in de GTE-Am klasse was de Corvette van Larbre de primus.

Foto's: Porsche & Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 25 maart 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting The Prologue.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons