van der Horst

Portimão: Luigi Ferrara zet Mercedes C63 AMG Coupé op pole

Luigi Ferrara
Luigi Ferrara
Na de manche op het circuit van Zolder trok de Superstars karavaan richting Portugal. Wij krijgen ongeveer dezelfde deelnemers te zien als voor de Limburgse race maar bij Audi is Vanthoor logischer wijze er niet meer bij, de RS5 wordt er bestuurd door Jonathan Giacon. Bij de training was het echter niet een van de favorieten die de pole pakte maar Luigi Ferrara met zijn Mercedes in coupé uitvoering. Hij ging de dubbele winnaar van Zolder, Giani Morbidelli vooraf.
Morbidelli stond tot kort voor het einde aan de top van de tabellen maar een late inspanning van Luigi Ferrara verwees de Audi rijder naar de tweede startplaats. Vitantonio Liuzzi kwam niet verder dan de derde tijd nadat hij eerder de vrije trainingen domineerde en deelt de tweede startlijn met de Mercedes van Biagi. Op de vijfde startplaats volgt de eerste BMW met Max Mugelli aan het stuur, gevolgd door de Porsche Panamera S van Fabrizio Giovanardi. Giovanni Berton start als zevende en krijgt naast hem op de grid de Camaro van Francesco Sini die de achtste tijd realiseerde. Mauro Trentin klokte met zijn BMW de negende tijd  en de top tien wordt afgesloten door debutant Jonathan Giacon die de tweede Audi bestuurt.

Foto: Superstars



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International Superstars Series op zaterdag 20 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Portimão.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons