van der Horst

Portimão: 29 rijders aan de start waaronder twee Belgen en Sébastien Loeb

Laurens Vanthoor - SSR Performance
Laurens Vanthoor - SSR Performance
Dit weekend wordt het DTM seizoen op gang geschoten op het Portugese circuit van Portimão. Een recordstartveld van 29 wagens zal er aan de start komen. Onder de rijders twee Belgen, Esteban Muth die aan zijn tweede seizoen DTM begint en Laurens Vanthoor die zijn debuut maakt in de serie. Uitkijken is het echter vooral naar hoe rallyvedette Sébastien Loeb het er vanaf zal brengen. Voor zijn eerste race in het kampioenschap neemt de Fransman het stuur van een Ferrari F488 van AF Corse.
  • Prospeed Competition
DTM 2022
DTM 2022
Audi, BMW, Ferrari, Lamborghini, Mercedes-AMG en voor de eerste maal voor een volledig seizoen Porsche, zijn de merken die dit seizoen zullen strijden om de titel en de zeges. Mercedes-AMG is het best vertegenwoordigd met acht wagens, Audi en Lamborghini tellen er zes. Verder vier BMW’s, drie Porsche’s en twee Ferrari’s.

Sébastien Loeb - AF Corse Ferrari 488
Sébastien Loeb - AF Corse Ferrari 488
Vedetten genoeg aan de start met onder meer David Schumacher, zoon van ex-formule 1 rijder Ralf, regerend kampioen Marco Wittmann, de Britse Esmee Hawkey, Mirko Bortolotti of René Rast. Maar de vedette dit weekend is veelvoudig rallykampioen Sébastien Loeb die aan het stuur van de Ferrari in AlphaTauri kleuren zijn debuut maakt in de serie. Ook Laurens Vanthoor zien we voor het eerst aan de start in de DTM en hij neemt het stuur van een Porsche 911 GT3 R van SSR Performance. Esteban Muth dan weer verruilt de Lamborghini Huracan voor een BMW M4 uit de stal van Walkenhorst Motorsport.

Foto's: Porsche AG & DTM Media
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 28 april 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons