van der Horst

Portimão: Nico Müller van start tot finish

Nico Müller
Nico Müller
Nico Müller (Team Rosberg Audi R8 LMS Evo II) vertrok van op de pole voor de tweede race van de DTM in Portimão en reed er van start tot finish aan de leiding. Zijn eerste zege sinds 2020. Laurens Vanthoor (SSR Performance Porsche) eindigde op de zevende plaats, Esteban Muth (Walkenhorst Motorsport BMW M4) werd voor de tweede maal op rij veertiende. Mirko Bortolotti (GRT Lamborghini Huracan) die opnieuw als derde finishte verlaat Portugal als leider in de puntenstand.
Mirko Bortolotti voor Felipe Fraga
Mirko Bortolotti voor Felipe Fraga
Bij de start reden achteraan in het peloton enkele wagens op elkaar, vooraan behield Müller de leiding voor Bortolotti en Felipe Fraga (Red Bull AF Corse Ferrari 488). De Braziliaan ging voorbij de Italiaan, maar Fraga zocht dan als eerste de pits op voor de verplichte stop gevolgd door de andere rijders vooraan wat Laurens Vanthoor toeliet even aan de leiding te rijden. Na de pitstops vergrootte Müller nog meer zijn voorsprong op Fraga. De posities wijzigden niet meer, Müller haalde het voor Fraga en Bortolotti. Marco Wittmann (Walkenhorst Motorsport BMW M4) finishte als vierde, Maximilian Götz (WINWARD Mercedes-AMG) sloot de top vijf af.

Foto's: Team Rosberg& GRT Grasser Racing Team
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 1 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Portimão DTM.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons