van der Horst

Portimao vervangt Sebring als FIA WEC-seizoensopener

FIA WEC - Strijd in LMP2
FIA WEC - Strijd in LMP2
Het negende seizoen van het FIA WEC zal ten gevolge van de corona-pandemie niet beginnen in Sebring half maart. Rond deze tijd moesten de teams al beginnen met het verschepen van het materiaal richting de VS, maar de reis- en andere beperkingen die gelden deed de organisatie kiezen voor veiligheid. Doordat de meeste teams gevestigd zijn in Europa leek een openingswedstrijd op het oude continent dan ook een logische oplossing. De 8 Hours of Portimao zullen plaatsvinden in het weekend van 3 en 4 april.
In de aanloop naar de wedstrijd wordt eveneens de officiële Pre Season Test er georganiseerd op 30 en 31 maart. De Portugese omloop opende in 2008 en is sinds 2017 een vaste afspraak op de European Le Mans Series-kalender. Na de seizoensopener in Portugal trekt het FIA WEC naar Spa-Francorchamps, waar op 1 mei een uithoudingswedstrijd over zes uren wordt verreden.

Foto: Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 22 januari 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons