van der Horst

Road To Le Mans: 58 wagens, maar geen enkele Belg

Start 2023 Road To Le Mans Race 2
Start 2023 Road To Le Mans Race 2
Zoals het betaamt, wordt er in het voorprogramma van de 24 uur van Le Mans ook de Road to Le Mans verreden, de race voorbehouden voor LMP3's en GT3's. Ook daar kan men weer rekenen op een stevig veld met maar liefst 58 wagens. Wel moeten we melden dat er geen enkele landgenoot van de partij zal zijn bij de namen die al bekend zijn.
40 LMP3's zullen de Road to Le Mans betwisten, waaronder 34 Ligier's. Daar zien we de huidige grid van de Michelin Le Mans Cup, aangevuld met extra bolides vanuit de European Le Mans Series, zoals DKR Engineering, WTM by Rinaldi, Racing Spirit of Léman en RLR Msport. Wel krijgen we een paar extra wagens, zoals bij Haegeli by T2 Racing. Het team met onder meer Pieder Decurtins zal een tweede Duqueine inzetten voor Marcel Oosenbrugh en Dominik Schraml.

Bij de GT's zien we zes merken onder de achttien ingeschreven wagens, waaronder een drietal Mercedes-AMG's, die voorlopig nog niet mogen deelnemen aan het FIA WEC of de 24 uren van Le Mans. Daar zal Ian James, die tevens start in de 24 uur zelf, uitkomen in een bolide van Heart of Racing by SPS. Extra rijtijd dus, weliswaar met twee verschillende wagens. Daarnaast vervoegen ook nog een aantal Ferrari's het startveld.

De wedstrijden van Road to Le Mans zijn gepland op donderdagavond om 18:30 uur en zaterdagochtend om 10:35 uur. Beide races zullen 55 minuten duren.

Foto: Geert Franquet 



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op dinsdag 7 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons