van der Horst

Portimão: Zege voor Lucas Auer in race 1 – Vanthoor achtste

Laurens Vanthoor - SSR Performance Porsche 911 GT3 R
Laurens Vanthoor - SSR Performance Porsche 911 GT3 R
De eerste DTM race van het seizoen werd gewonnen door Lucas Auer (Team WINWARD Mercedes-AMG). Luca Stolz (Team HRT Mercedes-AMG) en Mirko Bortolotti (GRT Lamborghini Huracan) vervolledigden het podium. Onze landgenoten vertrokken achteraan en moesten dus beginnen aan een inhaalrace wat ook lukte. Vooral bij Laurens Vanthoor (SSR Performance Porsche) lukte dit, hij klom op tot de achtste plaats. Esteban Muth (Walkenhorst Motorsport BMW M4) werd veertiende.
Lucas Auer - Team WINWARD Mercedes-AMG
Lucas Auer - Team WINWARD Mercedes-AMG
Bortolotti vertrok van op de pole en hij wist de leiding te behouden maar niet zonder moeite. Een opzittende Mikaël Grenier (GruppeM Racing Mercedes-AMG) zette de Italiaan onder druk tot hijzelf een positie verloor aan Lucas Auer. Al vroeg in de race verloren we beide Team Rosberg Audi rijders Nico Müller en Dev Gore alsook Marco Wittmann (Walkenhorst Motorsport BMW M4).

Felipe Fraga - Red Bull AF Corse Ferrari 488
Felipe Fraga - Red Bull AF Corse Ferrari 488
Even nam Felipe Fraga (Red Bull AF Corse Ferrari 488) de leiding van de wedstrijd omdat hij als een van de laatsten de pit opzocht voor de verplichte stop. Bortolotti werd leider nadat iedereen gestopt was  tot de Safety Car de baan opkwam nadat de Huracan van Rolf Ineichen stil was gevallen op de piste. Het ging mis bij de herstart voor Bortolotti en de Italiaan viel terug naar de vijfde plaats. In het door de Lamborghini veroorzaakte geharrewar raakte de Ferrari van Fraga en de Audi van René Rast betrokken bij aanrijdingen en moesten opgeven. Auer nam de leiding over voor Stolz en Engel, Grenier was teruggevallen tot de elfde positie. Bortolotti kon nog voorbij Engel geraken en pakte de laatste podiumplaats. Kelvin van der Linde (ABT Sportsline Audi R8 LMS Evo2) finishte als vierde, Dennis Olsen (SSR Performance Porsche) vervolledigde de top vijf. Sébastien Loeb (AlphaTauri AF Corse Ferrari) sloot zijn eerste DTM race af op de zestiende plaats.

Foto's: DTM Media Team & Porsche AG
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 30 april 2022.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons