van der Horst

Positieve signalen bij Toyota over voortzetting LMP1-project

Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 Hybrid
Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 Hybrid
Tijdens de 45ste Tokio Motor Show werd duidelijk dat Toyota positief gestemd is over een langer verblijf in het FIA WEC. De Japanse constructeur zou ook in het "super" seizoen 2018/19 overwegen om in de LMP1-divisie uit te komen. Tot een definitieve beslissing is het echter nog niet gekomen, zo meldt Motorsport.com.
Shigeki Tomoyama, motorsportbaas bij Toyota, is optimistisch over verlenging van het LMP1-programma na dit seizoen, maar benadrukte dat er nog geen besluit genomen is. Ook suggereerde het hoofd van Toyota Gazoo Racing dat het merk een nieuwe auto gaat bouwen voor het seizoen 2020/21 als de nieuwe reglementen van het WEC in voege moeten treden. "Wanneer we in rustiger vaarwater zitten, zullen we een beslissing nemen, maar we blijven waarschijnlijk racen in de nieuwe belangrijke klasse waar ze nu mee bezig zijn. We proberen te blijven en zullen dat alleen doen met de doelstelling om te winnen."

Een woordvoerder van Toyota Motorsport GmbH benadrukt dat er nog geen bevestiging is over de deelname komend seizoen totdat de reglementen definitief bekend zijn. "Toyota is bereid deel te nemen aan het WEC 2018/19, maar onze beslissing hangt af van de reglementen die nog bevestigd moeten worden.” Voor komend seizoen is het de bedoeling dat er LMP1-privateers instromen die van de ACO en FIA toegezegd hebben gekregen dat ze competitief zullen zijn met de LMP1-hybridewagens. Het voornemen is om de fabriekswagens een beperking in het brandstofverbruik op te leggen. Dit zou problemen kunnen opleveren omdat er vooraf geen wijzigingen in het reglement voorzien waren voor het seizoen 2018/19 door een team als Toyota Gazoo Racing. Eerder deze maand vonden in Parijs de eerste gesprekken plaats waarbij sommige details uitlekten. Sportief directeur Vincent Beaumesnil opperde dat er wellicht overeenstemming bereikt kon worden.

Tekst: Michel Helders - Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Endurance Championship op woensdag 25 oktober 2017.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons