van der Horst

ProSpeed Competition en Boutsen Ginion Racing betwisten volledig seizoen

Thiriet by TDS Racing - Oreca 03 - Nissan
Thiriet by TDS Racing - Oreca 03 - Nissan
Na een catastrofaal 2012 waar het seizoen moest onderbroken worden wegens een gebrek aan deelnemers probeert de ELMS met de steun van de ACO dit jaar een nieuwe start te nemen. Door het weekend te delen met andere populaire series probeert men de kosten te drukken alsook een groter publiek te bereiken. Vandaag kondigde de ACO de lijst aan van de teams die zich voor gans het seizoen hebben ingeschreven. Met 22 teams die 29 wagens inzetten mag men spreken van een bemoedigende start voor het nieuwe seizoen. Van Belgische zijde schreef ProSpeed Competition zich in met één Porsche en Boutsen Ginion Racing met haar ORECA LMP2.
Dat de ACO zijn naam verbond met de serie boezemde blijkbaar vertrouwen in en met 29 wagens aan de start van alle vijf manches kan men de toekomst van de ELMS eindelijk rooskleurig tegemoet zien. Daarnaast kunnen er bij iedere manche nog deelnemers bijkomen die zich per race inschrijven. De meeste deelnemers telt men bij de LMP2 waar er 11 wagens op de lijst staan. Bekende namen als Sébastien Loeb Racing, Greaves Motorsport, Jota Sport, Signatech alsook de kampioen van verleden jaar Thiriet by TDS Racing tekenen opnieuw present, naast nieuwkomers Morand Racing, Orex Competition en DKR Engineering. DKR waagt zich na jaren met GT’s actief geweest te zijn voor het eerst aan de inzet van een LMP wagen en koos voor een Lola B11/40 met Judd motor. Het Boutsen Ginion Racing begint dan weer aan zijn derde seizoen met de ORECA-Nissan en is nu blijkbaar van plan het ganse kampioenschap vol te maken, naast een deelname aan de 24 uren van Le Mans. Met zes inschrijvingen is ORECA het best vertegenwoordigde merk, naast twee Zytek’s, terwijl Lola, HPD en Morgan het met één wagen moeten stellen.

De GTE-klasse blijft niet ver achter op de hoofdklasse met 10 deelnemers en hier is de Ferrari 458 veruit de meest populaire bolide, niet minder dan zes inschrijvingen prijken op de deelnemerslijst. AF Corse (2), het nieuwe RAM Racing (2), JMW Motorsport en Kessel Racing kozen allen voor het Italiaanse raspaard. De tegenstand moet komen van Porsche met drie wagens en één enkele Corvette van Larbre Compétition. Uiteindelijk is ProSpeed Competition toch ook aanwezig, het team zal één Porsche inzetten, maar namen van rijders werden nog niet vrijgegeven. Vijf wagens en vier verschillende merken dat is de balans bij de GT Cup klasse. Ook hier is AF Corse present met twee Ferrari’s terwijl Porsche, Audi en Lamborghini op één wagen kunnen rekenen. De Lamborghini Gallardo staat ingeschreven onder naam van het Nederlandse Kox Racing met natuurlijk Peter Kox aan het stuur. Tenslotte staan er nog drie LMPC’s op de seizoenslijst.

Foto: Georges De Coster  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons