van der Horst

Puebla 2: Oliver Rowland op pole na magistrale ronde

Oliver Rowland - Nissan e.Dams
Oliver Rowland - Nissan e.Dams
Gisteren was Oliver Rowland nog tweede tijdens de kwalificaties in de Puebla E-Prix, maar vandaag kon de Brit wel de pole bemachtigen. De Nissan e.Dams-piloot leek nochtans niet goed onderweg, maar haalde het toch nipt van Pascal Wehrlein (Porsche), die gisteren vanaf de pole mocht starten.
Gisteren waren ze nog over elkaar aan het struikelen, vandaag was dit min of meer ook het geval, vooral de fout van René Rast (Audi), die over het gras schoof en zo de bocht afsneed was opvallend. Zo zagen sommige heren alzo hun snelle tijd een beetje in gevaar komen. Uiteindelijk was het Stoffel Vandoorne die nog als snelste eindigde, maar gezien hij bijna twee seconden moest toegeven op de snelste ronde, zal de Rumbekenaar pas als zeventiende starten. Die snelste ronde werd op de tabellen gezet door Jake Dennis (BMW), die samen met Rowland, Jean-Éric Vergne (DS Techeetah), Alex Lynn (Mahindra), Wehrlein en Edoardo Mortara (Venturi) doorsging naar de superpole.

Mortara zette de referentietijd, die overigens trager was dan de snelste tijd in de groepskwalificatie, neer, maar het duurde niet lang vooraleer Wehrlein er onder ging. Hoewel er toch wat fouten gemaakt werden door de Duitser, bleef hij verbazend standhouden tegen Lynn en Vergne. Eens Rowland aan de beurt kwam, leek de Brit uit zijn fouten van gisteren geleerd te hebben en reed een halve tel sneller dan Wehrlein. Alleen Dennis kon hem nog de pole afnemen, maar een fout zorgde ervoor dat hij pas als laatste geklasseerd werd. Lynn zijn tijd werd geschrapt uit de Superpole en hij werd zo naar de derde startrij gezet.

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 20 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Puebla 2.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons