van der Horst

Punta del Este: Buemi wint – podium voor d'Ambrosio

Sebastian Buemi - Renault e.dams
Sebastian Buemi - Renault e.dams
Jérôme d'Ambrosio (Dragon Racing) heeft zijn pole niet kunnen verzilveren bij de ePrix van Punta del Este. De Belg, die toegaf dat zijn wagen nog niet kon tippen aan die van Dams en Abt Audi, moest in de race Sébastien Buemi (Renault e.dams) en Lucas di Grassi (ABT Schaeffler Audi Sport) laten voorgaan. De Zwitser won zijn tweede race van het seizoen voor de Braziliaan, d’Ambrosio verloor tijd bij de wagenwissel en kon nog net zijn teamgenoot Loïc Duval voor blijven voor de derde plaats.
  • Heinz Performance
Jérôme d'Ambrosio
Jérôme d'Ambrosio
Jérôme d'Ambrosio pakte bij de start de leiding van de wedstrijd maar zag al in de achtste ronde Buemi, die was opgerukt van de  vijfde startplaats, aan hem voorbijgaan. De Zwitser zou niet meer bedreigd worden en won overtuigend de ePrix van Punta del Este niettegenstaande een korte neutralisatie van de race en een klein foutje bij het remmen. Lucas di Grassi profiteerde van een slechte pitsstop van d’Ambrosio om hem de tweede plaats te ontfutselen en deze laatste moest zich nog op het einde van de race reppen om Duval voor te blijven om alzo de laatste podiumplaats te behouden.

ePrix Punta del Este
ePrix Punta del Este
Nicolas Prost (Renault e.dams) pakte de vijfde plaats voor Antonio Félix da Costa (Aguri). Jean-Eric Vergne (DS Virgin), die één van de drie rijders was die kon genieten van de Fan Boost, zette een ongelooflijke remonte neer, hij klom op van de achttiende naar de zevende plaats. Hij werd in het klassement gevolgd door Daniel Abt (ABT Schaeffler Audi Sport), Stéphane Sarrazin (Venturi) en Robin Frijns (Andretti). Minder geluk had Sam Bird (DS Virgin Racing), na de wagenwissel viel hij bij het uitrijden stil en kreeg zijn wagen niet meer aan de praat. Ook regerend kampioen Nelson Piquet Jr. Zag de eindmeet niet, de Braziliaan was in strijd met Vergne voor de zevende plaats toen hij in de laatste ronde van de baan ging.

Foto's: FIA Formula E
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zaterdag 19 december 2015.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons