van der Horst

PURE ETCR: Mikel Azcona bevestigd voor Cupra

Cupra eRacer
Cupra eRacer
Mikel Azcona zal racen in het nieuwe PURE ETCR-kampioenschap. Hij zal er rijden voor Cupra als derde rijder naast Mattias Ekström en Jordi Gené.

Azcona werd vorig jaar zevende met een Cupra León Competición voor Zengo Motorsport in het WTCR. Daarnaast was hij ook enkele keren succesvol in onder andere TCR Europe en TCR Italië. De stap naar het nieuwe PURE ETCR volgde vorige week na zijn eerste test met een Cupra eRacer, tijdens de officiële testdagen in Motorland Aragón.

De 24-jarige Spaniaard heeft WTCR-races gewonnen in de afgelopen twee seizoenen samen met CUPRA Racing. CUPRA is er van overtuigd dat het samen met Azcona, Ekström en Gené, het team succesvol zal zijn in de nieuwe raceklasse. 

PURE ETCR begint in het weekend van 18 juni op het Italiaanse Autodromo Vallelunga Piero Taruffi. Het weekendformat is kort en snel. Alle deelnemers racen tegen elkaar in kleine 'battles'. De winnaar van de 'knock-outs' wordt King of Queen van het evenement gekroond. Het nieuwe kampioenschap eindigt in Zuid-Korea op het Inje Speedium in oktober en doet in juli ook Circuit Zolder aan.

Foto: PURE ETCR
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Circuit Internationaal op woensdag 24 februari 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons