van der Horst

PWR Racing-duo Azcona - Haglöf vervolledigt WTCR-deelnemersveld

Daniel Haglöf met Mikel Azcona
Daniel Haglöf met Mikel Azcona
Eerder deze maand geraakte bekend dat PWR Racing twee Cupra's TCR zou inzetten in de World Touring Car Cup. Het bleef evenwel wachten op de namen van beide rijders die de kleuren van het team uit het Zweedse Vikmanshyttan zouden verdedigen. Die maakte PWR Racing zopas bekend: regerend TCR Europe-kampioen Mikel Azcona en PWR Racing mede-eigenaar Daniel Häglof debuteren dit seizoen in de hoogste toerwagenklasse en vervolledigen hiermee het WTCR-veld voor 2019.
  • Shopa
Mikel Azcona v. Attila Tassi
Mikel Azcona v. Attila Tassi
Zoals eerder gemeld opteerde PWR Racing voor een mix van jong talent en ervaring. Spanjaard Azcona is pas tweeëntwintig maar gaf afgelopen jaar met de TCR Europe-titel annex één zege en vier podiumplaatsen wel zijn visitekaartje af. Azcona's nominatie kon wel eens het vervolg inluiden van de in 2018 gesmaakte TCR-confrontaties met dat andere jong talent, de 19-jarige Hongaar Attila Tassi die recent bij KCMG werd ingelijfd.
 
  “Ik ben erg blij en ook fier met deze PWR- en Cupra-deal" aldus Azcona. "Het wordt een opwindend seizoen met grote uitdagingen en ik hoop competitief te zijn in een deelnemersveld waarin een rist wereldkampioenen aantreden".
Daniël Haglöf van zijn kant is met Peter Wallenberg niet alleen medeoprichter en CEO van PWR Racing maar maakt na successen in merkenseries al langer het mooie weer in het Scandinavian Touring Car Championship. Afgelopen jaar lukte hij hierin twee overwinningen en zes podiums. Haglöf kijkt uit naar de internationale confrontatie met de beste toerwagenrijders en ziet in teamgenoot Azcona een beloftevolle piloot die beantwoordt aan het streven van het team om jonge talenten een duw in de rug te geven.
 
"PWR Racing en Daniel Haglöf  benadrukken de Zweedse aanwezigheid in een WTCR-veld waarin ook Cyan Racing en wereldkampioenen Thed Björk en Johan Kristoffersson reeds present tekenen. Leuk om zien ook dat de TCR Europe-kampioen thans promoveert naar de serie. Net als Yann Ehrlacher en Attila Tassi is Mikel Azcona een beloftevol toerwagentalent en het wordt spannend deze jonge generatie het te zien opnemen tegen de meest ervaren toerwagentoppers" aldus WTCR-promotor François Ribeiro.
 
Met de bevestiging van Azcona en Haglöf is de  #WTCR2019SUPERGRID thans volledig. Het veld telt 26 starters maar daar komen in de loop van het seizoen ongetwijfeld nog wild card-houders bij.

Foto: FIA WTCR en Hans van Onsem
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 15 maart 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons