van der Horst

Qatar neemt laatste open slot in op Formule 1-kalender

Losail International  Circuit
Losail International Circuit
Het was al lang een gerucht in de wandelgangen, maar donderdag bevestigde Liberty Media dat de Formule 1 in november richting Qatar trekt. Hiermee zal het seizoen afgesloten worden met een drieluik in het Midden-Oosten, waar men naast Qatar ook nog naar Saoedi-Arabië en Abu Dhabi trekt. Daarenboven heeft men ook een deal afgesloten dat de F1 tien jaar langs zal komen voor de Qatarese Grand Prix en dat vanaf 2023.
  • Skylimit Events
Het Losail International Circuit is nog maar sinds 2004 open en is vooral bekend dankzij de MotoGP dat sinds de opening van het circuit daar hun seizoen aanvat. Qua kampioenschappen op vier wielen is er nog niet zoveel passage geweest in Qatar. In 2009 kwam het voormalige GP2 Asia er al eens langs, waar overigens huidig Red Bull-piloot Sergio Perez één van de twee winnaars was en ook de WTCC heeft tussen 2015 en 2017 er al halt gehouden. De race zelf zal net zoals bij de MotoGP een nachtrace zijn.

Het bleef niet alleen bij een Grand Prix voor dit seizoen, want men heeft namelijk een akkoord bereikt om vanaf 2023 voor tien jaar richting Qatar te trekken. Niet vanaf volgend jaar, want men wil zich eerst concentreren op het WK voetbal, dat eind 2022 georganiseerd wordt. Hiermee zijn er al vier landen in het Midden-Oosten die een langdurige verbintenis hebben aangegaan met de F1.

Foto: FIA WTCC



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule 1 op donderdag 30 september 2021.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons