van der Horst

Qatar: Verstappen en Bottas snelst op vrijdag

Valtteri Bottas - Mercedes
Valtteri Bottas - Mercedes
Max Verstappen (Red Bull) en Valtteri Bottas (Mercedes) zetten op vrijdag de snelste tijden neer in respectievelijk de eerste en de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Qatar. Man van de dag was echter Pierre Gasly (Alpha Tauri), die in beide sessies de tweede tijd liet optekenen.
  • STX Motorhomes
Max Verstappen was dominant in de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Qatar. De Nederlander was met een ronde in 1:23.723 liefst 0.437 seconde sneller dan Gasly. Daarachter volgden de Mercedes bolides van Bottas en Lewis Hamilton. De goede vorm van de AlphaTauri werd bevestigd met de vijfde tijd voor Yuki Tsunoda. Daarachter volgden de Ferraris van Carlos Sainz en Charles Leclerc.

Valtteri Bottas nam echter revanche in de tweede sessie en klokte er de snelste tijd in 1:23.148. Max Verstappen kende problemen met de achtervleugel en moest tevreden zijn met de derde tijd achter Pierre Gasly en op 0.350 seconde van de chrono van Bottas. Hamilton was vierde snelste en Lando Norris (McLaren) sloot de top vijf af.

Foto: Mercedes-AMG Petronas Formula One Team
   • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons