van der Horst

QSR Racing en Tom Boonen dan toch niet met Mercedes naar 24H Dubai

Mercedes-AMG GT4
Mercedes-AMG GT4
QSR Racing zal dan toch niet aantreden met een nagelnieuwe Mercedes-AMG GT4 in de 24 Hours of Dubai. De troepen van Stefaan Schoonjans namen recent hun Mercedes-AMG GT4 in ontvangst, maar dit gebeurde later dan verwacht en vanwege de Kerstperiode kunnen enkele endurance-aanpassingen niet meer worden doorgevoerd alvorens de wagen op het vliegtuig moet richting de Verenigde Arabische Emiraten.
  • Hamofa Performance
QSR Racing Team - BMW M235i Cup
QSR Racing Team - BMW M235i Cup
"Het is jammer, maar we hebben besloten om de Mercedes-AMG GT4 dan toch niet richting Dubai te sturen", vertelt teameigenaar Stefaan Schoonjans aan Autosport.be. "We hebben de wagen iets later ontvangen dan gepland en bovendien was deze niet voorzien van enkele aanpassingen waarvan we wel verwacht hadden dat ze gemonteerd waren. Het gaat dan over zaken die de veiligheid en het gemak van de rijder verhogen bij endurance-races, bijvoorbeeld extra verlichting, een dranksysteem enzoverder."

QSR Racing School - BMW M235i Cup
QSR Racing School - BMW M235i Cup
"We willen niet overhaast te werk gaan en daarom hebben we besloten om de wagen hier te houden; hij moet tevens nog ingereden worden. Leuk detail, het is overigens het allereerste exemplaar van de Mercedes-AMG GT4 dat uitgeleverd is aan klanten. We werpen echter niet de handdoek en staan in Dubai aan de start met minstens één BMW M235i. Daarnaast werken we nog aan het voltooien van de bezetting van een tweede wagen, hierop hebben we nog enkele vrije zitjes. Ideaal dus voor een rijder die het koude België voor een weekje wil ruilen tegen de zon in het Midden-Oosten", besluit Schoonjans.

Foto's: QSR Racing Team, 24H Series by Creventic & Mercedes-AMGDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in 24H Series op zondag 31 december 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons