van der Horst

QSR Racing: Van Spa via Zolder naar COTA

QSR Racing - BMW M235i Cup
QSR Racing - BMW M235i Cup
Afgelopen weekend was QSR Racing met twee wagens actief in de slotrace van de Touring Car Endurance Series (TCES). In de Klasse Cup1 pakte QSR de titel bij de rijders en bij de teams en het team van Stefaan Schoonjans bleef zelfs tot de laatste meters in strijd voor de algemene titel. QSR werd uiteindelijk met Jimmy De Breucker, Mario Timmers en Rodrigue Gillion vice-kampioen algemeen, op twee luttele puntjes van de kampioen. Ondertussen zijn beide QSR-wagens al klaar voor verscheping naar de USA, waar in november op COTA een etmaalrace afgewerkt wordt. Alvorens team en rijders de Grote Plas oversteken is er echter nog de finale van het Belcar Endurance Championship, die komend weekend in Zolder wordt afgewerkt en waar QSR Racing de titel in de klasse Belcar 5 kan veroveren.
QSR Racing - BMW M235i Cup
QSR Racing - BMW M235i Cup
“Bij de TCES-finale in Spa hielden de pechduivel en de organisatie ons van de titel”, verklaart teambaas Stefaan Schoonjans. “Elektronische perikelen zorgden ervoor dat we achteruit geslagen werden, wat natuurlijk jammer is. Waar echt wel iets moet aan gedaan worden voor de toekomst is het feit dat de organisatie met het huidig reglement (2 schrapresultaten bij een kalender van 5 races) gewoonweg de trouwe en vaste deelnemers benadeelt. Zoiets kan men niet maken tegenover de deelnemers die de basis van het kampioenschap vormen en dat zet dus kwaad bloed bij meerdere teams!”
 
Tom Boonen
Tom Boonen
Maar er vielen ook een pak positieve zaken te noteren afgelopen weekend. “Naast onze traditionele rijders maakte op de #154 BMW M235i Cup Guillaume Dumarey een zeer goede beurt. Op de wagen onder het startnummer 161 zagen we een zeer sterke Tom Boonen aan de slag, die snelle en vlakke rondetijden op de tabellen zette”, gaat Schoonjans verder. “Tom maakte een zeer goed debuut in ons team, maar werd helaas gehinderd door nukkige electronica en bovendien kregen we tien ronden straftijd aan de broek wegens het vervangen van een bezinepomp na deel 1 van de race. Samen met Tom Boonen kijken we al uit naar de race op COTA in Austin (USA).” QSR Racing zet bij die race twee BMW exemplaren in, beide van het type M235i Cup. Wie samen met QSR Racing en Tom Boonen op het Texaanse COTA wil aantreden kan Stefaan Schoonjans contacteren op het nummer +32 (0) 476 40 34 03.
 
Maar alvorens de oversteek naar de USA te maken is er dus nog de finale van het Belcar Endurance Championship in Zolder. In de klasse Belcar 3 treden Jimmy De Breucker en Rodrigue Gillion komend weekend aan met een BMW M235i. Luc Janssens, Joel Uylenbroeck en Emilie Liljeström doen het dan weer met een BMW 325 in de klasse Belcar 5 en gaan voor de titel in hun klasse. De race wordt verreden op zondag en gaat van start om 15u20.

QSR Racing  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons