van der Horst

Oschersleben Race 2: Eerste zege Blomqvist - RBM scoort 1-2

RBM 1-2
RBM 1-2
Tom Blomqvist heeft zijn allereerste DTM-zege beet en dat in zijn debuutseizoen. De zoon van rally-legende Stig Blomqvist deed tot nu toe niet beter dan de zevende plaats maar na de mooie kwalificatie (tweede) kon hij zijn debuutjaar verzilveren. Net als gisteren was BMW het te kloppen merk en opnieuw boekte de M4 een 1-2-3-4. Augusto Farfus en Marco Wittmann vergezelden Blomqvist op het podium. Meteen ook een Belgisch succes dus, met een 1-2 voor het Mechelse RBM. Voor de titelstrijd deed Pascal Wehrlein wederom een goede zaak. Net als in de eerste race werd hij vijfde en scoorde Mattias Ekström geen punten. Audi kende zijn slechtste weekend van het jaar.
Start DTM Race 2 Oschersleben
Start DTM Race 2 Oschersleben
Poleman Farfus kende net als zaterdag een slechte start. In de eerste race zakte de Braziliaan bij het doven van de lichten van twee naar vier, nu verloor hij maar één positie. Bij het remmen voor de eerste bocht pakte Blomqvist meteen de leiding. Wehrlein, met zijn Mercedes gekwalificeerd als derde, kwam eveneens slecht weg. De leider in het kampioenschap zag de BMW's van Antonio Felix da Costa en Marco Wittmann voorbij komen. Het frustrerende weekend voor Audi werd mooi in beeld gebracht door Nico Müller. Net als gisteren overleefde de Zwitser de eerste ronde niet.  

Na drie ronden neutralisatie behield Blomqvist de leiding in een wedstrijd met andermaal weinig inhaalacties. Na de verplichte pitstops, overwegend uitgevoerd tussen de elfde en de dertiende ronde, was de top vijf nog steeds Blomqvist, Farfus, Wittmann, da Costa en Wehrlein. Op dit circuit waar inhalen nagenoeg onmogelijk is zou dit ook meteen de eindstand blijken. Na de dubbelzege van MTEK gisteren, boekte vandaag het Mechelse RBM een één-twee. Wehrlein was opnieuw de beste niet-BMW piloot met een vijfde plaats waardoor hij tien punten neemt, tien meer dan Ekström. Maxime Martin deed het twee plaatsjes beter dan gisteren en de Belg scoorde met zijn negende plaats twee puntjes. 

In de tussenstand om de titel vergroot Wehrlein zijn voorsprong op Ekström tot veertien punten. BMW van zijn kant neemt de leiding over van Audi bij de merken. Het merk uit München heeft, na een weekend dat zowaar nog succesvoller was dan Zandvoort, 66 punten meer dan het merk uit Ingolstadt. Mercedes heeft 71 punten minder. 

Uitslag DTM Race 2 Oschersleben

01. Tom Blomqvist (BMW M4 DTM - Team RBM)
02. Augusto Farfus (BMW M4 DTM - Team RBM)
03. Marco Wittmann (BMW M4 DTM - Team RMG)
04. António Félix da Costa (BMW M4 DTM - Team Schnitzer)
05. Pascal Wehrlein (Mercedes AMG C-Coupé DTM - HWA AG)
06. Paul Di Resta (Mercedes AMG C-Coupé DTM - HWA AG)
07. Timo Glock (BMW M4 DTM - Team MTEK)
08. Jamie Green (Audi RS5 DTM - Team Rosberg)
09. Maxime Martin (BMW M4 DTM - Team RMG)
10. Bruno Spengler (BMW M4 DTM - Team MTEK)
11. Mattias Ekström (Audi RS5 DTM - Team Abt Sportsline)
12. Timo Scheider (Audi RS5 DTM - Team Phoenix)
13. Gary Paffett (Mercedes AMG C-Coupé DTM - ART Grand Prix)
14. Adrien Tambay (Audi RS5 DTM - Team Abt Sportsline)
15. Daniel Juncadella (Mercedes AMG C-Coupé DTM - Mücke Motorsport)
16. Robert Wickens (Mercedes AMG C-Coupé DTM - HWA AG)
17. Lucas Auer (Mercedes AMG C-Coupé DTM - ART Grand Prix)
18. Maximilan Götz (Mercedes AMG C-Coupé DTM - Mücke Motorsport)
19. Mike Rockenfeller (Audi RS5 DTM - Team Phoenix)
20. Martin Tomczyk (BMW M4 DTM - Team Schnitzer)
21. Christian Vietoris (Mercedes AMG C-Coupé DTM - HWA AG)
DNF Edoardo Mortara (Audi RS5 DTM - Team Abt Sportsline)
DNF Miguel Molina (Audi RS5 DTM - Team Abt Sportsline)
DNF Nico Müller (Audi RS5 DTM - Team Rosberg)


Foto's: BMW AG 
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 13 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons