van der Horst

Race Promotion Night: Nabeschouwing BMW Clubsport Trophy

BMW Clubsport Trophy
BMW Clubsport Trophy
Niet minder dan 11 rijders maakten nog aanspraak op de titel 2015, tijdens de finale van de BMW Clubsport Trophy op Circuit Zolder afgelopen zaterdag. Het was de tweede lange race van het seizoen. Na afloop van 400 minuten intense strijd hield de jonge Limburger Gregory Eyckmans twee punten over op de tegenstand…
  • Heinz Performance
De BMW 325i E46, E90 en E92 van de Clubsport Trophy zijn dan wel erg standaard, toch bewezen de Duitse wagens meer dan eens hun betrouwbaarheid. Ze zijn niet de snelste van de Klasse E in de Division 1 van de BGDC, maar na lange races weten de diverse BMW wel vaak het verschil te maken met dank aan hun exemplarische betrouwbaarheid. Ook afgelopen zaterdag zagen we daar weer het bewijs van, want slechts één 325i Clubsport kende problemen. Maar dat was wel een eerste element in de titelstrijd.

De laureaten van het Racing Festival in Spa-Francorchamps, Lorenzo Donniacuo en Giovanni Scamardi, voor de gelegenheid bijgestaan door de snelle Eric Jamar, kenden problemen met de silent blocks van de achterbrug van de wagen en zakten weg naar de kelders van het klassement, wat meteen een einde maakte aan hun titeldromen.

Met het schrapresultaat in het achterhoofd, werd al snel duidelijk dat een rekenmachine nodig zou zijn voor de uitkomst van het kampioenschap. In Zolder, was het Jimmy De Breucker, bijgestaan door Stephan Geurts Jr en Bart Van Haeren, die een zeer goede zaak leek te doen. In de #57scoorde Ironman – omdat hij meestal de races van de Clubsport Trophy alleen afwerkt – De Breucker na een sterk seizoen een mooi totaal van 141 punten bij het vallen van de finishvlag…

Luigi en Giovanni Donniacuo bevestigden hun mooie einde van het seizoen, met weer een tweede plaats, na die van Francorchamps, terwijl Bernard Claes en Cédric Wauters, met de #3 zich met een 4de plaats dienden tevreden te stellen. Eens alle berekeningen waren gemaakt, bleek dat ook zij… 141 punten hadden!

Zou het dan het reglement zijn dat de kampioen 2015 zou bepalen? Neen! Met de nieuwkomer Steven Dewulf en de internationaal gerenommeerde Xavier Maassen als steun, wist een andere jonge wolf, Gregory Eyckmans, de 32 punten verbonden aan de 3de plaats te behalen en dat aan boord van de #325. En dat liet hem toe om de titel binnen te halen met een bonus van 2 punten op de concurrentie, of een totaal van 143 punten! De BMW Clubsport Trophy heeft tot doel jong talent zijn eerste stappen in de autosport te laten zetten en deze titel van Gregory Eyckmans toont eens te meer aan wat een goede leerschool het is!

De finale in Zolder zag ook een top 5 van de #151 van De Zan, Valentino, Lambregs en Gosselin, die na een klein oponthoud geen aanspraak meer op het podium konden maken. Ze eindigden voor de 325i Clubsport van Hermans-Lammens-De Boel-Uylenbroek-Portugaels (#169) en Mils-Suffeleers-Janssens-Michiels (#157).

“Deze zaterdag werd het concept van de BMW Clubsport Trophy nog maar eens bevestigd”, vertelt Jan Horemans. “Vanaf het ogenblik dat je moet rekenen om de kampioen te kennen, weet je dat de spanning tot op de meet gebleven is. Ik ben onder de indruk van het aantal rijders dat dit seizoen aan de BMW Clubsport Trophy heeft deelgenomen. Niet minder dan… 75 rijders zijn in een race gestart! Onder hen een 10-tal die hun licentie net behaald hadden, met andere woorden mensen die wij in de autosport lieten debuteren. Bij de nieuwkomers ook heel wat jongeren uit de karting. Mijn felicitaties aan Gregory Eyckmans voor zijn zeer intelligent behaalde titel, bravo aan Cédric Wauters en Bernard Claes, die drie maal wonnen dit seizoen, en mijn hoed af voor al de andere rijders, die het beste van zichzelf gegeven hebben en de ambiance van de Clubsport Trophy zo op een zeer hoog niveau hielden. Beloofd, we zijn er ook volgend seizoen weer bij.”

BMW Clubsport Trophy PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op dinsdag 10 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Race Promotion Night.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons