van der Horst

Race Promotion Night: Nabeschouwing BMW M235i Cup

BMW M235i Racing Cup
BMW M235i Racing Cup
Een geweldig spannende uithoudingsrace. Een compact peloton van de BMW M235i Racing Cup in de einduitslag van de wedstrijd. Spanning zonder onderbreking. En als kers op de taart de eerste titel van de M235i Racing Cup Belgium voor een… internationaal team, bestaande uit de jonge Pool Maciej Dreszer en de Nederlandse Stephane Kox, dochter van de bekende rijder Peter Kox, die ook van de partij was tijdens de 400 minuten durende finale op Circuit Zolder! Er is geen twijfel meer mogelijk, de nieuwe merkencup met de laatste nieuwe wagen van de klantenraceafdeling van BMW Motorsport eindigde op echt vuurwerk…
  • Prospeed Competition
“Het rijdersniveau van deze eerste editie van de BMW M235i Racing Cup Belgium was echt heel sterk”, legt Jan Horemans uit, promotor van een competitie die de Belgische deelnemers verleid heeft, maar die ook internationaal talent wist aan te spreken. “We kregen meteen grote namen over de vloer, wat maakte dat elke race sterk betwist was. Van start tot finish van deze Race Promotion Night, hebben we gezien dat de rijders van de M235i het maximum gaven! Ik denk dat de BMW M235i Racing Cup Belgium een mooie toekomst heeft.”

4 rijders, in 3 wagens, met zoveel waren ze nog om ambities op de eerste titel te koesteren. De intensiteit van het gevecht resulteerde in een strafronde wegens agressief rijden voor Michael Schrey, voor de gelegenheid bijgestaan door zijn landgenoot Alexander Mies. Er volgde nog een Stop & Go vanwege het overschrijden van de toegelaten geluidsgrens van 95 dB op Circuit Zolder afgelopen zaterdag. Michael Schrey deed er meerdere ronden over om zijn straf uit te voeren en dat resulteerde in een nog zwaardere straf en meteen was het over en uit voor de Duitse titelaspiraties.
Samen met de snelle heren Fred Caprasse, Cédric Bollen en Lorenzo Donniacuo, verdedigde Fred Bouvy de Belgische kleuren in de race naar de titel. De #236 ging in de fout in de slotfase van de race. Na een inhaalmanoeuvre onder geel volgde een strafronde, waardoor de 4de plaats het hoogst haalbare werd. Dat was onvoldoende om kampioen te worden.

Meer was er niet nodig om Maciej Dreszer, Stephane en Peter Kox voldoende punten te laten scoren om de titel veilig te stellen. Het Nederlands-Poolse trio kon zich de luxe veroorloven om de laatste zege te laten schieten, na een straf van een ronde wegens inhalen onder gele vlag. Twee zeges en drie tweede plaatsen waren ruimschoots voldoende om de titel veilig te stellen en dat met 23 punten overschot op Michael Schrey. Duidelijk, maar na een strijd die tot op de finishlijn duurde!

Getuige de competitiviteit van de BMW M235i Racing Cup Belgium was dat geen van de titelkandidaten kon winnen in Zolder. De zege was meer dan verdiend voor Bert Redant en Pieter Vanneste, die het gezelschap kregen van de kampioen BRCC 2015, Dylan Derdaele. De #235 pakte zijn eerste zege van het seizoen, een seizoen waarin progressie het codewoord was.

Dat geldt ook voor Peter Beckers en Jef Van Samang, die in Zolder beroep deden op de kunsten van een lokale specialist, met name Erik Bruynoghe. Resultaat: een podium tussen de titelpretendenten! We onthouden verder de zesde plaats van de familie Dumarey, met papa Guido en de zonen Maxime en Guillaume die de meerdere waren van de #239 van Kluyskens-Vandekerkhove-De Landsheere en de #243 van Werckx-Vandenbalck.

U hebt het begrepen, vanaf het eerste seizoen van de Belgische BMW M235i Racing Cup hebben we kennis gemaakt met een zeer sterke competitie, waarin jong talent het opneemt tegen gentlemen drivers, met nog heel wat andere mooie namen op de deelnemerslijst. Dat belooft voor het vervolg. Lang leve 2016!

BMW i235 Cup PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op dinsdag 10 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Race Promotion Night.
  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons