van der Horst

Racing Festival: Pole postion voor Martin Short in Divisie Superlights

Henk Thuis - Radical SR8
Henk Thuis - Radical SR8
Naast de GT- en Sport-divisies komen ook de Superlights van de Supercar Challenge dit weekend in actie tijdens het Racing Festival op Spa Francorchamps. Ditmaal rijden de Superlights samen met de Speed EuroSeries, de Funyo klasse en de Saker Challenge, waardoor er in totaal meer dan veertig auto’s aan de start verschijnen. De pole position overall ging naar Ivan Bellarosa met een Wolf CN3, de snelste Superlight was Martin Short op de tweede plaats overall.
Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Tussen Martin Short en Henk Thuis is dit jaar al het gehele seizoen een felle strijd gaande. Ditmaal was het Martin Short die op Spa-Francorchamps in de kwalificatie de snelste man was. De Radical-coureur was twee seconden sneller dan Thuis, maar vast staat dat dit tweetal in de races zeer aan elkaar gewaagd gaat zijn. Daarnaast is ook de kans aanwezig dat de gebroeders De Val, rijdend met een Wolf, zich in de strijd om de Superlights-overwinning gaan mengen. Het Italiaanse duo noteerde in de trainingen en de kwalificatie snelle rondetijden en doet niet veel onder voor de snelle Radical SR8’s. Ook het duo Belotes / Mastroberardino was in de kwalificatie met hun Wolf snel onderweg.

Radical Benelux - Radical SR3
Radical Benelux - Radical SR3
Andere CN Prototypes die voorin het veld te vinden waren in de kwalificatie zijn het duo Hover / Houthoofd en Declercq / Daniels op een tiende en elfde plaats algemeen. Bij de andere Radicals was Ko Koppejan ditmaal de snelste man op positie dertien algemeen, voor Bas Roozenburg op positie vijftien en duo Van Geffen/Rademaker op positie drieëntwintig.

Stichting DERT - Praga R1
Stichting DERT - Praga R1
Bij de Praga’s rijden er dit weekend drie bolides mee. Zoals inmiddels gebruikelijk delen Robert de Graaff en Philippe Ribbens een auto, daarnaast rijdt Berry van Elk dit weekend samen met Danny van Dongen. De derde Praga wordt bemand door de Mexicaan Diego Duez en Vincent Le Sage. In de kwalificatie noteerden Robert de Graaff en Philippe Ribbens de snelste tijd in hun klasse goed voor een zeventiende tijd algemeen. Zij werden op de voet gevolgd door Berry van Elk en Danny van Dongen op de achttiende plaats algemeen. Diego Duez en Vincent Le Sage volgden binnen een paar seconden op de tweeëntwintigste plaats algemeen.

Tekst en foto's: SCC PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op zaterdag 28 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons