van der Horst

Raf Beliën en Bart Lievens verdelen de zeges bij opener Belcar Skylimit Sprint Cup op Mettet!

Start 2024 Belcar Skylimit Sprint Cup Mettet
Start 2024 Belcar Skylimit Sprint Cup Mettet
In het Waalse Mettet werd afgelopen weekend de Belcar Skylimit Sprint Cup 2024 op gang gevlagd en daarbij gingen Raf Beliën en Bart Lievens aan de haal met de eerste zeges van het seizoen. Het is echter Tom Van Eenaeme die dankzij twee overwinningen in zijn klasse de algemene tussenstand aanvoert!
Een uitverkocht en uitermate divers startveld, een compacte piste, wisselvallige weersomstandigheden en twee sprints van 30 minuten: het ideale recept voor een gesmaakte openingsmeeting van de Belcar Skylimit Sprint Cup 2024!

2024 Belcar Skylimit Sprint Cup Mettet
2024 Belcar Skylimit Sprint Cup Mettet
“Een strijd met meer dan 40 wagens, netjes verdeeld over zes klassen, is bij voorbaat al veelbelovend op een piste als het Circuit Jules Tacheny in Mettet”, weet Belcar Skylimit Sprint Cup-promotor Andy Jaenen. “Ik ben in mijn nopjes met een seizoensopener als deze! Ondanks het wisselvallige weer, kenden we relatief weinig incidenten en bovendien was er een ijzeren discipline onder de deelnemers, wat vertrouwen schepte bij de wedstrijdleiding. Tom Van Eenaeme werd beloond voor zijn constante prestaties, met een dubbele klassezege gekoppeld aan een derde en vierde plaats algemeen, en mag zich daardoor verdiend meteen de eerste leider noemen.”

Podium 2024 Belcar Skylimit Sprint Cup Mettet Race 1 BSSC6
Podium 2024 Belcar Skylimit Sprint Cup Mettet Race 1 BSSC6
De weergoden bleven gedurende het weekend voortdurend de kaarten schudden. “Er is geen enkele sessie geweest waarbij de condities op de baan constant bleven”, preciseert Jaenen. “Race 1 startte op een natte piste, maar toch opteerden heel wat rijders niet voor regenbanden. Dat bleek een foute gok, waardoor we enkele verrassende winnaars kregen. Zo zegevierde Nele Von der Ruhren in onze kleinste klasse, BSSC1. In de winterperiode sleutelde zij met teamgenoot Stella Keutmann niet enkel aan de wagen, maar werkten ze ook aan hun eigen snelheid, met resultaat dus! Niels Van Gompel en Milan Feytons vervolledigden het podium. In BSSC2 maakte de amper 16-jarige Louis Drappier de juiste bandenkeuze en mocht daar de vruchten van plukken: de zege en 35 seconden bonus op Tom Vanderheyden, terwijl regerend BSSC1-kampioen Davy Van Goethem op P3 volgde. In BSSC3 won Kenny De Cock voor de Nederlandse nieuwkomer Rajko Pagen en Sam Marcoen. Filip Uyttendaele maakte als enige in BSSC4 de juiste bandenkeuze en won zo niet enkel met sprekend gemak zijn klasse, maar klopte tevens af als vijfde algemeen. Bram Hendrix en Dennis Schroyen vervolledigden het erepodium. Op Tom Van Eenaeme stond afgelopen weekend geen maat in BSSC5. Wouter Manderveld had geruime tijd P2 in handen, maar moest finaal de duimen leggen voor Olivier Meurens. In BSSC6 startte Raf Beliën als enige op echte regenbanden en daarmee legde hij de basis voor zijn zege, voor Paul Lievens en Ruud Boffin.”

2024 Belcar Skylimit Sprint Cup Mettet Race 2
2024 Belcar Skylimit Sprint Cup Mettet Race 2
“Race 2 leek te starten op een droge piste, maar nog tijdens de formatieronde vielen er enkele druppels. Olivier Meurens rook zijn kans en schoot bij de start meteen naar de leiding om die rondenlang niet meer af te staan, tot hij finaal de intrinsiek snellere Bart Lievens diende voor te laten. In BSSC1 leek Stella Keutmann haar team de dubbel te schenken, maar penalties deden haar terugvallen naar P5. Patrick Smeets bedankte en hield aan de meet nipt Dries Rohaert en Niels Van Gompel af. Ook in BSSC2 besliste een tijdstraf over de ereplaatsen, met Jonathan Demoulin als finale winnaar voor regerend BSSC2-kampioen Laurens Cloots en Kristof Dingemans. Na een tweede plaats in BSSC3 in het eerste treffen mocht Rajko Pagen juichen in race 2. Hij hield de 16-jarige Andres Beers af en Kenny De Cock, winnaar in race 1. In BSSC4 zat Daniel Donkels de ganse race in het spoor van latere winnaar Davy Cooreman, die uiteindelijk finaal een kloofje kon slaan. Bram Hendrix besloot op P3. Wouter Manderveld moest na technische problemen race 2 vanaf de zijlijn meemaken. Ondanks een blitsstart van Olivier Meurens, met zoals gezegd de algemene leiding als beloning, moest ook hij uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Tom Van Eenaeme in BSSC5. Randy Heuten eindigde als derde in die klasse. Bart Lievens verzorgde echter het spektakel in de slotfase en hield aan het zwart-wit geblokt amper 2 tiende over op een ontketende Patrick Beliën, met Ruud Boffin op minder dan 1 seconde. Autosport van de bovenste plank!”

“De toon is alvast gezet voor de rest van het seizoen, waarbij we elke race een deelnemersveld van meer dan 50 wagens verwachten, met bovendien verschillende type wagens in elke klasse… Ongezien in onze contreien en hét bewijs dat sprintracen leeft in België!”

De volgende manche van de Belcar Skylimit Sprint Cup vindt plaats op het Circuit van Spa-Francorchamps, op 4 en 5 mei. Er zijn bovendien nog enkele plaatsen op de inschrijvingslijst beschikbaar.

Persbericht Belcar Skylimit Sprint CupDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Sprint op donderdag 28 maart 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kronos 8 Hours.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons