van der Horst

Rally Islas Canarias: Kubica snelst in shakedown (+ video's)

Robert Kubica
Robert Kubica
Gezien het feit dat slechts de acht beste resultaten van de dertien te verrijden rally’s binnen het ERC in rekening worden gebracht, is de kans dus vrij reëel dat enkele toppers geregeld een wedstrijd overslaan. Ook komend weekend hebben we in de derde manche van het ERC enkele belangrijke forfaits van onder meer leider Ketomaa, Boufier en Delecour; drie piloten binnen de top 5 van de tussenstand.
  • LTF
Na de Jänner Rally in Oostenrijk en de Rally Liepaja-Ventspils in Letland is de Rally Islas Canarias El Corte Inglés de derde wedstrijd van het FIA ERC seizoen 2013. Na de winst van de Tsjech Jan Kopecky in Oostenrijk en de Fin Jari Ketomaa in Letland is de Ford-rijder voorlopig leider met één puntje voor op de Škoda van Kopecky en zeven punten op de ‘Monsieur freine tard’ Delecour met de Belgische Peugeot 207 S2000 van Kronos Racing. Verder vinden we nog de Franse Peugeot-rijder Bouffier en zijn Ierse merkgenoot Breen binnen de voorlopige top 5.

En het feit dat Ketomaa, Boufier en Delecour niet aan de aftrap komen, is de kans vrij groot dat Kopecky opnieuw als leider het strijdtoneel verlaat. De meeste aandacht zal evenwel ongetwijfeld gaan naar ex-F1 rijder Robert Kubica die opnieuw van start gaat in rally met de Peugeot DS3 RRC in afwachting van meer (WRC). Met een Škoda voor Kopecky, een Peugeot voor Breen, een Ford voor Oliveira, een MINI voor Monzon en een Citroën voor Kubica hebben we meteen vijf verschillende merken die in aanmerking komen voor een plaats op het podium op zaterdagavond.

Kubica zette alvast de toon door met de Citroën de snelste chrono af te klokken tijdens de shakedown voor de Skoda van rivaal Kopecky, zie ook beide video's hieronder.
In totaal moeten de heren 14 kp’s afwerken op asfalt; 8 op zaterdag over 144 km en 6 op vrijdag over 101 km op zaterdag.
Foto: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op vrijdag 22 maart 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Islas Canarias.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons