van der Horst

Rally Liepaja-Ventspils: Ketomaa wint na mooi duel met Breen

Jari Ketomaa - Ford Fiësta S2000
Jari Ketomaa - Ford Fiësta S2000
Zoals we reeds gisteren meldden had de Finse Fordrijder Ketomaa na de eerste lus van de tweede dag de leiding overgenomen van de Ier Breen, ondanks het feit dat deze laatste een vijf op vijf liet optekenen.
En de Fin ging door op zij elan op zijn favoriete ondergrond van sneeuw en gravel. Hij won de drie resterende KP’s van dag 2 en sloot af met een voorsprong van 12 seconden op Breen, een dikke minuut op de Mitsubishi van de Rus Lukyanuk en 1min17 sec. op ‘Mosieur Freine Tard’ Delecour.

Met zes KP’s op de slotdag mochten we ons misschien opnieuw opmaken voor een spannende ontknoping zoals tijdens de openingsmanche van het ERC in Oostenrijk tussen Kopecky en Bouffier.

Maar op de slotdag won Ketomaa nog eens alle proeven van de eerste lus wat zijn saldo op zeven KP zeges op rij bracht en net voor de slotlus een voorsprong van 20 seconden op Breen.

De Ier ging nog in de tegenaanval en won de eerste proef van de laatste lus, maar een KP later gaf Ketomaa de genadeslag en zette Breen op een halve minuut in de tussenstand. Breen sukkelde met elektrische problemen. De teerlingen waren geworpen en de laatste KP ging naar de Tsjech Cerny en zijn Skoda S2000.

Ketomaa wint dus met zijn Ford Fiësta S2000 voor de Peugeots van Breen en Delecour.

In de tussenstand van het kampioenschap komt Ketomaa aan de leiding met één puntje voorsprong op Kopecky die de openingswedstrijd won, zeven op Delecour, acht op Bouffier en negen op Breen. De voorlopige top 5 zit dus heel dicht bij elkaar. 

Foto: FIA ERC



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons