van der Horst

Rally: Max niet enige Verstappen aan het feest dit weekend

Jos Verstappen - Skoda Fabia Rally2
Jos Verstappen - Skoda Fabia Rally2
Max Verstappen was niet de enige in de familie die aan het feest was afgelopen weekend. Jos Verstappen pakte zondag zijn eerste rallyoverwinning ooit. Hij boekte die in de 51ste Rally van de Monteberg na een nagelbijter.
  • LTF
Jos Verstappen (Skoda) maakte een kleine rentree nadat hij enkele maanden noodgedwongen op kant moest staan na gezondheidsproblemen. De Nederlander was het duidelijk nog niet verleerd want hij pakte meteen de snelste tijd op de openingsproef en die zou later van cruciaal belang blijken.

Davy Vanneste (VW) nam daarna het heft in handen en ook Andy Lefevere (Porsche) ging nog voorbije de Nederlander, maar Verstappen vocht snel terug. Vanneste stevende af op een gemakkelijke overwinning, tot de West-Vlaming tien seconden kreeg aangesmeerd na een valse start. In het slot trokken de hemelsluizen open en ging Vanneste in de fout. De Nederlandse oud-F1-rijder pakte eensklaps 9.5 seconden terug op de slotproef en kwam daarmee precies naast Vanneste te staan, helemaal ex-aequo. Het reglement kijkt dan naar de eerste besttijd, en die ging dus naar Verstappen. Meteen zijn eerste zege ooit in de rallysport. Vanneste dus op twee, Lefevere op drie. Gilles Pyck (Hyundai) debuteerde met zijn Hyundai en besloot  op vier.

Voor velen was dit een doorgedreven test met het oog op de Rally van Ieper, eind juni.

Foto: Davy DegryseDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in VAS Rally op maandag 8 mei 2023.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons