van der Horst

Rally van Hannuit: Een rijk startveld

Rally van Hannuit 2024
Rally van Hannuit 2024
Zoals gewoonlijk, dankzij de goede reputatie van de organisatoren, het grote aantal rally-liefhebbers in Haspengouw en het aantrekkelijke parcours, blijft de Hannuitse manche van het rallykampioenschap een aantrekkelijke wedstrijd.
Op het moment van dit schrijven hebben crews en teams nog een paar uur de tijd om hun inschrijfformulieren in te vullen. Desondanks voorspelt de voorlopige deelnemerslijst een contingent van ongeveer 150 auto's, verdeeld over de verschillende categorieën. Eerst en vooral is er de groeiende populariteit van historische voertuigen. De PH en SR divisies hebben momenteel bijna 50 inschrijvingen. Dit is een garantie voor spektakel en exotisme, wat over het algemeen voor felle gevechten zorgt, vooral als het weer een rol speelt. Terwijl we wachten op de sluiting van de inschrijvingen, wijzen de namen van America, Dechany, Jacob, Lamy, Souris, Detal, Renson en Tollet al op een levendig evenement.

In Divisie 4, met auto's op competitiebanden, zijn er ongeveer veertig auto's in alle klassen samen, aangevoerd door de Skoda Fabia van de lokale deelnemer Cédric Hubin en de Porsche 911 van Princen, Brahy, Delhez en Guillemin. Een handvol Mitsubishi's (Turrion, Robinne, Jacob, Vandevelde...), en een paar BMW's zullen proberen hun stokken in de wielen te steken.

In Divisie 3 zullen een handvol piloten strijden om de titel van koning van het asfalt van Haspengouw, met Delleuse bovenaan de lijst, net als de snelle Humblet, Marique, Tordeurs en Pirnay. Een gedetailleerd overzicht van de troepen krijgt U wanneer de racenummers worden gepubliceerd, een paar dagen voor de start.

Test day & shakedown
De Rally van Hannuit 2024 vindt plaats op 09 en 10 maart, met als startpunt de overdekte markt van Hannut. Het evenement bestaat uit 3 lussen van 4 klassementsproeven op zondag 10 maart, voorafgegaan door een Test Day/Shakedown op vrijdag 08 maart. De Haspengouwse Motor Club heeft voor deze praktijk gekozen om teams en bemanningen in staat te stellen een volledige testsessie uit te voeren, met dezelfde garanties op het gebied van veiligheid, verzekeringsdekking, reddingsdienst en omkadering als tijdens het evenement zelf. De Shakedown, die gepland staat voor de namiddag, zal de vorm aannemen van een traditionele testsessie. De Test Day, die gepland staat voor de ochtend van 08 maart, biedt de teams de mogelijkheid om een passagier aan boord te nemen, in goede omstandigheden en volledig legaal, naast de bestuurder die tijdens het evenement op het voertuig zit. Een ideale gelegenheid om sponsors, teamleden en andere supporters te bedanken.

Met de steun van Radio Compile
De Hesbaye Motor Club maakt er al enkele jaren een punt van om zijn aanwezigheid op sociale media levendig te houden. In 2024 zal de Rally van Hannuit kunnen rekenen op een nieuwe mediapartner, het lokale radiostation Radio Compile, dat bijna 12 uur live verslag zal uitbrengen aan zijn luisteraars. Op zondag 10 maart, vanaf 7 uur 's ochtends, gaan de kanalen open om luisteraars het evenement te laten meemaken... gedeeltelijk van binnenuit. Het Hubin-Riguelle team, in een Fabia R5 en één van de favorieten, zal de ambassadeur zijn van Radio Compile en een meeslepende radio-ervaring bieden.
Zoals gebruikelijk blijft de toegang tot de proeven gratis voor het publiek, maar de organisatoren moedigen de toeschouwers aan om zich betrokken te voelen en hun sport te steunen door het programma te kopen, dat verkrijgbaar zal zijn bij verkooppunten die later worden aangekondigd.

Alle info via www.hesbayemotorclub.be/
 

L'équipe du Hesbaye Motor Club




Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VAS Rally op vrijdag 1 maart 2024.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons