van der Horst

Ratel: "24 Hours of Spa is summum van de GT-racerij"

Stephane Ratel kwam bij de RACB in Brussel de verlenging van de samenwerking met SRO aankondigen
Stephane Ratel kwam bij de RACB in Brussel de verlenging van de samenwerking met SRO aankondigen
Stephane Ratel, de CEO van SRO, kwam vandaag naar Brussel met goed nieuws: de RACB en SRO verlengen hun samenwerking tot tenminste 2018 en zo ziet de toekomst van de 24 Hours of Spa er alleszins rooskleurig uit. De wedstrijd van vorig jaar werd ontsierd door verschillende ongevallen, maar ook op dat vlak beloofde Ratel beterschap, ondermeer dankzij een extra Bronze test die al op dinsdag verreden zal worden.
  • STX Motorhomes
Die Bronze Test, waarover we eerder al berichtten, wordt verplicht voor alle Bronze en Silver-gequoteerde piloten, alsook voor Gold en Platinum rijders die hun debuut maken in de etmaalrace in Spa. Tijdens die sessie zullen de prestaties van de piloten beoordeeld worden, hiervoor wordt een beroep gedaan op ex-winnaar Vincent Vosse (WRT) en ex-F1 testrijder Bas Leinders (Marc VDS). Bovendien moeten de Bronze en de jonge Silver-piloten voorafgaand slagen in een virtuele veiligheidstest, die werd ontwikkeld in samenwerking met de Sean Edwards Foundation.

Stephane Ratel
Stephane Ratel
Ratel: "Ik ben blij om aan te kondigen dat we een vervolg kunnen breiden aan onze intussen 15 jaar durende samenwerking met de RACB. De 24 Hours of Spa is het summum van de wereldwijde GT-racerij en met niet minder dan 56 auto's die hun deelname aan de Blancpain Endurance Series reeds bevestigd hebben belooft het dit jaar alweer een topeditie te worden. Al meer dan 60 wagens zijn nu reeds bevestigd voor de Ardense klassieker, en ik reken op zo'n 23-tal Pro-equipes die zullen strijden voor de zege. Dit bevestigt nog maar eens dat de constructeurs de sportieve waarde van de 24 Hours of Spa goed kennen."

De 24 Hours of Spa vinden plaats in het weekend van 25 en 26 juli en er wordt meer dan ooit ingezet op de toeschouwers: zo worden de campingfaciliteiten uitgebreid, wordt er achter de schermen hard gewerkt om grote namen te strikken voor het traditionele concert op zaterdagavond en komt er binnenkort een gloednieuwe website online. Ook het bijprogramma mag gezien worden: zo is er de Lamborghini Super Trofeo, de Franse en Italiaanse Porsche merkencups maken hun opwachting en er zijn ook wedstrijden van de Trofeo Abarth en Formule Renault 2.0.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op maandag 23 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons