van der Horst

Rebellion bevestigt terugkeer naar LMP1 met topbezetting

Rebellion Racing line-up
Rebellion Racing line-up
Na amper een jaar te hebben vertoefd in de LMP2-klasse keert Rebellion Racing in 2018 terug naar LMP1. De Zwitserse formatie veroverde meteen de titel in de tweede prototype klasse van het FIA WEC en kan net als heel wat andere privé-teams niet weerstaan aan de opportuniteit om te strijden voor de algemene zege die zich aanbiedt na het vertrek van Porsche.
  • Powercars
André Lotterer & Neel Jani
André Lotterer & Neel Jani
Rebellion brengt opnieuw twee wagens aan de start met een top line-up. Headliners zijn André Lotterer en Neel Jani die overkomen van Porsche. Jani verdiende overigens zijn strepen bij Rebellion alvorens hij bij Porsche tekende. Voor Lotterer betekent dit dat hij zijn onafgebroken reeks van FIA WEC deelnames verder kan zetten. Bruno Senna, Mathias Beche, Gustavo Menezes (LMP2 kampioen 2016) en top talent Thomas Laurent vervolledigen de rijdersbezetting.

Vaillante Rebellion - Oreca
Vaillante Rebellion - Oreca
De exacte samenstelling over de twee wagens werd nog niet gecommuniceerd, net als het strijdwapen. Naar alle waarschijnlijkheid zet het team de relatie met Oreca gewoon verder, wat impliceert dat er volgend jaar minstens vijf verschillende LMP1-chassis aantreden in het FIA WEC (Toyota, ByKolles, BR01, Ginetta, Oreca).


Foto: Rebellion, Niels Vaeck, RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op woensdag 13 december 2017.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons