van der Horst

Rebellion Racing maakt comeback op Amerikaanse bodem

Rebellion Racing R-One AER
Rebellion Racing R-One AER
Rebellion Racing trekt opnieuw naar de overkant van de Plas, dat maakte het Zwitserse team vanavond bekend. Rebellion Racing kwam in 2012 en 2013 al uit in de American Le Mans Series, de voorloper van het IMSA Weathertech Sportscar Championship, en zal in 2017 in dat laatstgenoemde kampioenschap een Oreca 07 LMP2 inzetten, een bolide waarvan men begin deze maand de aankoop bevestigde. Men maakte eveneens bekend dat het team een beroep zal doen op niemand minder Nick Heidfeld, Neel Jani en Sebastien Buemi bij de seizoensopener, de 24 Uur van Daytona die eind januari wordt verreden, terwijl het vervolg van het programma weldra bekendgemaakt zou worden.
  • Powercars
"We zijn blij dat we kunnen terugkeren met een nieuw prototype en om te racen in de North American Endurance Cup in 2017. Nick (Heidfeld nvdr.) herenigen met Neel (Jani nvdr.) en de toevoeging van Seb (Buemi nvdr.) levert ons een topbezetting op en het toont onze intentie, welke is om te strijden op het hoogste niveau en hopelijk opnieuw te winnen in de Verenigde Staten", aldus teamchef Bart Hayden.

Foto: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op woensdag 30 november 2016.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons