van der Horst

Red Bull Ring: 26 startnummers op deelnemerslijst - Geen Derdaele wegens wagenproblemen

ELMS te Imola
ELMS te Imola
De European Le Mans Series zijn komend weekend al aan hun derde van in totaal vijf wedstrijden toe en daarvoor zakt het kampioenschap af naar Oostenrijk, meer bepaald de Red Bull Ring. De organisatie kondigde vorige week dan wel 29 wagens aan, inmiddels is dat cijfer teruggelopen tot 26, zijnde twee deelnemers minder dan in Imola, maar drie meer dan bij de seizoensopener te Silverstone. Van Belgische zijde is er natuurlijk weer de aanwezigheid van ProSpeed Competition (GTE) en Boutsen Ginion (LMP2) – weliswaar zonder landgenoten aan boord – en nieuw voor deze race is het gezicht van Nico Verdonck die zal uitkomen op een door Oreca ingezette FLM09. Dylan Derdaele zien we echter niet in actie komen in Oostenrijk, de door de teameigenaar beloofde upgrade naar de ‘ultra’-spec kwam er niet en dus blijft de Audi R8 op stal.
  • Dreamdrive
LMP2 telt dit weekend acht deelnemers, waarvan er maar liefst 6 een Oreca chassis inzetten (Alpine meegerekend). Opmerkelijke nieuwkomer in de klasse is de SMP-Racing Oreca 03, de Russische formatie die al actief was in de GTC-klasse steekt niet onder stoelen of banken in de toekomst een eigen LMP2 te willen ontwikkelen/inzetten en komt zich in de tweede helft van het seizoen alvast voorbereiden op wat gaat komen. Afwezigen zijn dan weer het Luxemburgse DKR Engineering van Kendy Janclaes en Greaves Motorsport, dit laatste Britse topteam slaagde er in de nasleep van Le Mans niet in om betalende rijders te vinden. Noteren we tot slot nog kort dat de Boutsen Ginion Oreca de sporen zal worden gegeven door Dominik Kraihamer en Thomas Holzer, twee heren die in het FIA WEC al uitkwamen op de Kodewa Lotus LMP2’s.

Team Endurance Challenge - FLM09
Team Endurance Challenge - FLM09
In LMPC is het voornaamste nieuws dat de drie Team Endurance Challenge (lees Oreca) FLM09’s concurrentie krijgen van buitenaf. Het Portugese Algarve Pro Racing Team zal een wagen inzetten voor onze Noorderbuur Nick Catsburg en diens collega C.O. Jones. Zoals we in de inleiding reeds vermeldden zal ook Nico Verdonck uitkomen in deze klasse op een Team Endurance Challenge wagen met naast hem Alex Loan.


De numeriek sterkste klasse is ditmaal GTE met 9 wagens verdeeld over zes teams en twee constructeurs (Porsche en Ferrari). Nieuw is de voor de gelegenheid ingeschreven Porsche 911 GT3-RSR van het Oostenrijkse Proton Competition dat vanzelfsprekend een thuismatch speelt, rijders van dienst zijn Horst Felbermayr, Horst Felbermayr Senior en Klaus Bachler.

GTC telt tot slot 5 inschrijvingen en moet het in de Alpen stellen zonder de Momo Megatron Downforce 1 Audi R8 LMS van onder meer onze landgenoot Dylan Derdaele. Het team geeft aan er tijdens de laatste twee wedstrijden van het seizoen terug bij te zullen zijn, maar dat is gezien de omstandigheden momenteel twijfelachtig. Ook SMP-Racing doet het met een wagen minder (slechts twee Ferrari 458) omwille van hun aanwezigheid in LMP2.

Foto's: ELMS/DPPISchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op woensdag 17 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons