Spa: Race 1: Zege voor Schubert BMW van Baumann/Klingmann

Baumann/Klingmann - Schubert BMW Z4 GT3
Op het zelfde weekend dat de Belcar Trophy en de Supercar Challenge in Zolder in actie komen is er ook op Francorchamps volop autosport te beleven. Daar vindt het ADAC GT-weekend plaats met naast het Duitse GT-kampioenschap ook de FIA Formule 3 en de ADAC Formule 4. De eerste race voor het ADAC GT kampioenschap werd op zaterdag verreden en de zege ging er naar de Schubert BMW Z4 GT3 van Jens Klingmann en Dominik Baumann.
Sebastian Ash/Luca Ludwig - Zakspeed Mercedes SLS
Het was de Zakspeed Mercedes SLS van Sebastian Ash en Luca Ludwig die vanop de pole vertrok maar al snel moest de Mercedes de duimen leggen voor de BMW van Baumann en Klingmann die was opgerukt van de vijfde plaats bij de start. De BMW werd niet meer bedreigd en won met 7 seconden voorsprong op Ash/Ludwig. Terwijl de BMW en de Mercedes wegreden van de rest van het veld was er wel volop strijd voor de laatste podiumplaats. Uiteindelijk was de derde plaats weggelegd voor de HTP Bentley van Bleekemolen/Stolz, voor de Schütz Porsche van Ragginger/Bachler, maar een tijdstraf van vijf seconden voor het niet respecteren van de track limits belette dat de Porsche hoger eindigde dan de vierde plaats.

De vijfde plaats was voor de tweede Schubert BMW van Alzen/Hürtgen. De best geplaatste Audi werd de kfzteile24 MS Racing R8 van Dobitsch/Sandström op de zesde plaats die de HTP Mercedes van Proczyk en een omstuimig rijdende Bernd Schneider en de tweede kfzteile24 MS Racing Audi van Stoll/Basseng voor bleef.

Foto's: ADAC GT