van der Horst

Red Bull Ring: Corvette op pole - Vanthoor mee op eerste rij

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Tijdens de kwalificatie voor de tweede ADAC GT Masters race van het weekend op de Red Bull Ring, was het Daniel Keilwitz die de Callaway Corvette C7 GT3 op de pole zette. Samen met Jules Gounon nam Keilwitz gisteren nog de leiding in het kampioenschap over. Laurens Vanthoor kwam slechts 13 duizendsten van een seconde tekort en start met de APR Motorsport Audi die hij deelt met Florian Stoll dus vanop de eerste startrij. De derde en vierde tijd van Daniel Abt (Bentley) en Antonio Felix da Costa (BMW) zorgden ervoor dat er vier verschillende merken op de eerste twee startrijen staan.
  • Prospeed Competition
Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch werd gisteren nog door een concurrent van de baan geduwd tijdens de zaterdagrace, vandaag tijdens de kwalificatie verliep ook niet alles naar wens voor de Kortrijkzaan. De Land Motorsport Audi moest bijna een seconde toegeven op de poletijd en start straks pas op de twintigste plaats. De één uur durende zondagrace wordt net na het middaguur op gang geschoten.

--- Uitslag Kwalificatie Zondagrace ADAC GT Red Bull Ring 2016 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons
 Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in ADAC GT Masters op zondag 24 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring ADAC.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons