van der Horst

Red Bull Ring: Dubbele pole voor Panis-Barthez Competition

Panis-Barthez Competition - Ligier JS P2 Nissan LMP2
Panis-Barthez Competition - Ligier JS P2 Nissan LMP2
Panis-Barthez Competition heeft voor de derde European Le Mans Series manche van het seizoen de pole positie weten te bemachtigen in zowel de LMP2 als de LMP3-klasse. De nieuwe structuur, die deze winter door de ex-F1 rijder en de voormalig Frans nationaal keeper werd opgericht zet zo haar indrukwekkend debuut seizoen verder. Het was uiteindelijk Paul-Loup Chatin die een rondje op het Oostenrijks circuit volmaakte in 1:20.700 met de Ligier JS P2, daarmee bleef hij de TDS Racing Oreca 05 van Mathias Beche amper 0.053s voor. De G-Drive Racing (Jota Sport) Gibson 015s van Harry Tincknell realiseerde de derde chrono.
  • Prospeed Competition
Ook in LMP3 was de pole dus weggeleged voor Panis-Barthez Competition dankzij het stuurwerk van Simon Gachet, die daarmee het altijd sterke United Autosports klopte. Een kapotte aandrijfas zorgde ervoor dat de Race Performance Ligier van onder meer Bert Longin geen competitieve tijd kon neerzetten en morgen de race als 19e en laatste LMP3 zal aanvatten. Ondanks een eerdere aankondiging verschijnen er dit weekend uitsluitend Ligier aan de start in LMP3, geen debuut dus voor de nieuwe Riley Ave bolide, die eerder op de week wel al testte op de Red Bull Ring.

Proton Competition - Porsche 991 RSR
Proton Competition - Porsche 991 RSR
In GTE eindelijk nog eens goed nieuws voor Porsche, dat voor morgen de beste uitgangspositie wist te bemachten via de Proton Competition 911 RSR van Matteo Cairoli. JMW Motorsport voerde een treintje van vier Ferrari F458 Italia GTE aan die de top vijf volmaakten. De wedstrijd over vier uren gaat morgen van start om 14u.

De wedstrijdleiding berraadt zich momenteel nog over een technisch mankement dat na de kwalificatiesessie werd ontdekt op de Ligier die de pole behaalde. Mogelijk brak een onderdeel af tijdens de sessie, maar het is vooralsnog niet zeker of de wagen zijn pole mag behouden.

--- UITSLAG KWALIFICATIES ELMS 4H RED BULL RING (PDF) ---

Foto's: ELMSSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op zaterdag 16 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Red Bull Ring.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons