van der Horst

Red Bull Ring: Laurens Vanthoor speelt zege kwijt

Florian Stoll en Laurens Vanthoor (kfzteile24 APR Motorsport)
Florian Stoll en Laurens Vanthoor (kfzteile24 APR Motorsport)
Laurens Vanthoor en Florian Stoll brachten in de tweede race voor het ADAC GT te Spielberg hun kfzteile24 APR Motorsport Audi R8 LMS als eerste over de finishlijn. Lang duurde de vreugde om zijn eerste zege in de Duitse serie niet voor onze landgenoot, zijn wagen werd immers niet conform bevonden door de technische commissie wegens een te grote restrictor. De zege kwam alzo in handen van het Callaway Competition Corvette duo Jules Gounon/Daniel Keilwitz die hiermee hun voorsprong in het kampioenschap uitdiepen. Jordan Pepper/Daniel Abt (Bentley Team ABT- Bentley Continental) en Sebastian Asch/Luca Ludwig (AMG Team Zakspeed - Mercedes GT) bezetten de overige podiumplaatsen.
  • Dreamdrive
Met 33 wagens stonden zij aan de start van de tweede race op de Red Bull Ring en allen kwamen ze zonder kleerscheuren door de eerste bocht. Keilwitz (Corvette) leidde voor Vanthoor (Audi) en Abt (Bentley). Net voor de verplichte pitstop zette Vanthoor de aanval in en ging voorbij de leidende Corvette. Na de pitstop voerde Gounon de druk op op leider Stoll, maar twee opeenvolgende safety car procedures om toe te laten gestrande wagens op te ruimen, maakten dat het hele veld terug bijeen gebracht werd. Stoll kwam steeds goed weg bij de herstarts en wist de koppositie te behouden tot aan de meet.

De Corvette van Remo Lips/Sven Barth eindigde aanvankelijk al vierde, maar een straftijd van 30 seconden wierp de wagen terug naar de zeventiende positie. Rolf Ineichen/Christian Engelhart (GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán) werden alzo als vierde geklasseerd. David Jahn en Kévin Estre (KÜS TEAM75 Bernhard - Porsche 911), zaterdag nog winnaars van race 1, pakten de vijfde plaats na een remonte vanaf de veertiende startpositie. Connor De Phillippi/Christopher Mies (Montaplast by Land-Motorsport - Audi R8 LMS) finishten op de zesde plaats na vertrokken te zijn van op positie zeventien.

Foto's: ADAC MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op maandag 25 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring ADAC.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons