van der Horst

Red Bull Ring: Voorbeschouwing Bert Longin

Race Performance - Ligier JS P3
Race Performance - Ligier JS P3
Bert Longin werkt dit weekend in Spielberg de derde race van zijn European Le Mans Series-programma af. Met de Ligier JS P3 LMP3 van het Zwitserse Race Performance hoopt de Leuvenaar op de Red Bull Ring het potentieel van de wagen en het team helemaal te kunnen benutten, zeker nu bij Race Performance het LMP3-programma prioriteit krijgt.
  • Dreamdrive
Na Silverstone en Imola trekt de ELMS-karavaan naar Oostenrijk, meer bepaald de Red Bull Ring in Spielberg. Een omloop die helemaal nieuw is voor Bert Longin. "Ik heb hier inderdaad nog nooit gereden", geeft de Leuvenaar toe. "Ik moet toegeven dat ik onder de indruk was toen ik hier aankwam. De faciliteiten zijn heel modern, de omgeving prachtig. Echt een omloop het niveau van het kampioenschap waardig."

Bert Longin
Bert Longin
Toch stapt Longin niet helemaal in het onbekende. "Ik heb een namiddag op een professionele simulator geoefend", aldus Longin. "Dat zal zeker van pas komen. Het team is hier vorige maand komen testen en daar had ik uiteraard graag aan deelgenomen, maar de test viel samen met een wedstrijd van mijn Nascar-programma."

De testdagen in Spielberg leverden echter resultaat op voor Race Performance. "De tijden waren goed, inderdaad", legt Longin uit. "Allicht ook het gevolg van het feit dat het team zich nu helemaal op mijn wagen toelegt. Na Le Mans is het LMP2-programma van de renstal gestopt, nu is het LMP3-programma absolute prioriteit. Dat betekent onder andere dat de hoofdingenieur van het team zich over onze Ligier ontfermt. Dat zou zijn vruchten moeten afwerpen."

In welk resultaat zich dat zondag zal vertalen, daar wil Longin zich voorlopig niet over uitlaten. Alhoewel. "Bij de eerste wedstrijd in Silverstone tikten we als zesde aan, in een nochtans hoogstaande LMP3-categorie. Dat lijkt me een uitstekend mikpunt voor dit weekend."

Het indrukwekkende ELMS-peloton kwalificeert zich zaterdag iets na enen, de vier-uursrace begint zondagnamiddag om 14 uur.

Bert Longin Press
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in European Le Mans Series op vrijdag 15 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Red Bull Ring.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons