van der Horst

Red Bull Ring: Bastian Buus verslaat Larry ten Voorde na intens duel

Larry ten Voorde versus Bastian Buus
Larry ten Voorde versus Bastian Buus
Voor een tweede maal dit seizoen kwam de Porsche Mobil 1 Supercup in actie, ditmaal op de Red Bull Ring. Larry ten Voorde (Team GP Elite) mocht vanaf de pole starten, maar de meervoudig kampioen kreeg in de race het gezelschap van Bastian Buus (BWT Lechner Racing), die de Nederlander verschalkte en zo zijn eerste winst van het seizoen te pakken kreeg. Harry King (BWT Lechner Racing) vervolledigde het podium na een stevige inhaalrace, althans tot vlak na de race, wanneer men de Brit bestrafte met vijftien seconden en zo de derde plaats naar Leon Koehler (Huber Racing) ging .
Ten Voorde mocht dan wel vanaf pole starten, maar de Nederlander kreeg al snel het gezelschap van Buus. Beiden wisselden elkaar geregeld af aan de leiding, totdat Buus in de voorlaatste ronde het beslissende inhaalmanoeuvre pleegde en zo als Porsche Junior zijn eerste overwinning van het seizoen verzekerde. Daarenboven werd het een mooi weekend voor thuisteam BWT Lechner Racing, gezien King zich van een elfde startplek naar het podium kon opwerken. Althans tot na de race, want de uittredende kampioen in de Porsche Carrera Benelux kreeg maar liefst vijftien seconden straftijd nadat hij verwikkeld geraakte bij twee aanrijdingen. Daardoor werd Koehler gepromoveerd naar het laagste podiumtrapje.

Benjamin Paque - CLRT
Benjamin Paque - CLRT
Ook kwamen er twee Belgen aan de start. Benjamin Paque (CLRT) eindigde de race met een plek in de top tien, maar kreeg vijf seconden straftijd aangerekend. Hierdoor eindigde hij finaal op een elfde plaats. Ghislain Cordeel (GP Elite) bëeindigde de race als zestiende, achter Jorge Lorenzo (Team Huber Racing) die op zijn beurt vijftien plaatsen won. De volgende wedstrijd laat niet lang op zich wachten, want die is namelijk al dit weekend in Silverstone.

Foto's: Porsche AG



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons