van der Horst

Red Bull Ring: Ekström stap dichter bij titel na zege - Martin zesde

Mattias Ekström wint nipt voor Jamie Green en Nico Müller
Mattias Ekström wint nipt voor Jamie Green en Nico Müller
Mattias Ekström heeft een uitstekende zaak gedaan op weg naar een derde DTM-titel. De Zweed kwam als eerste bovendrijven in een door Audi gedomineerde wedstrijd. Het merk uit Ingolstadt, dat probleemloos de leiding aanvoert in de tussenstand bij de merken, palmde het volledige podium in met Jamie Green en Nico Müller op de plaatsen twee en drie. Robert Wickens op vier en Marco Wittmann op vijf waren respectievelijk de beste Mercedes- en BMW-piloten. Onze landgenoot Maxime Martin werd zesde.
Start: Jamie Green behoudt de leiding
Start: Jamie Green behoudt de leiding
Green, vertrokken vanop de pole, kon de leiding vasthouden bij de start. Gedurende heel de wedstrijd was Ekström evenwel nooit ver en in de 36ste ronde, vier ronden voor het einde, kreeg de Zweed vrije doorgang van zijn Britse merkgenoot. Achter Müller klom Wickens vanop de zevende startplaats op naar de vierde hierbij zijn Mercedes lichtjes beschadigend. Uiteindelijk bleek het net genoeg om aan de druk van Wittmann te weerstaan. Met Lucas Auer en René Rast pas achtste en dertiende doet Ekström een uitstekende zaak om de titelstrijd. Green is nu de eerste achtervolger met 28 punten minder.

Rijderstussenstand DTM 
1. Mattias Ekström (Audi) 162 punten
2. Jamie Green (Audi) 134
3. Lucas Auer (Mercedes) 131
4. Marco Wittmann (BMW) 125
5. René Rast (Audi) 124

UITSLAG DTM RED BULL RING RACE 1

Foto's: DTM



Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 23 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring DTM.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons