van der Horst

Red Bull Ring: Lando Norris nog geen formule 3 kampioen

Joël Eriksson voor Lando Norris
Joël Eriksson voor Lando Norris
Iedereen verwachtte dat Lando Norris (Carlin) zich verleden weekend op de Hockenheimring vroegtijdig tot de nieuwe formule 3 kampioen zou kronen. De Brit had in de laatste race voldoende aan een plaatsje binnen de punten om kampioen te worden maar hij ging er in de fout en scoorde niet. De beslissing over de titel van het FIA F3 European Championship wordt nu uitgesteld tot bij de finale op de Hockenheimring. Joel Eriksson (Motopark) won twee races, Callum Ilott (Prema Powerteam) zegevierde eenmaal.
Start race 2 Red Bull Ring
Start race 2 Red Bull Ring
Bij de start van de eerste race pakte de van op de pole vertrokken Calum Ilott onmiddellijk de leiding en stond die niet meer af. Joel Eriksson won het duel voor de tweede plaats van Maximilian Günther (Prema Powerteam). Lando Norris kwam als vierde over de lijn en Tadasuke Makino (Hitech Grand Prix) sloot de top vijf af. Zelfde scenario bij race 2, de van op de eerste plaats gestarte rijder reed van start tot finish op kop, enkel was die rol nu toebedacht aan Joel Eriksson. Lando Norris drong eerst nog wat aan maar besloot zijn tweede plaats veilig te stellen.  Nikita Mazepin (Hitech Grand Prix) maakte het podium vol, verder vonden we in de top vijf nog Callum Ilott en Jehan Daruvala (Carlin).

In de derde race zat Lando Norris opnieuw de leidende Eriksson op de hielen, maar de Brit tikte de wagen van zijn tegenstander aan en beschadigde daarbij zijn voorvleugel. Daarna verloor hij snelheid en in een poging Ralf Aron te verhinderen hem voorbij te gaan kwam het to een botsing waarna beide rijders het strijdtoneel moesten verlaten. Eriksson won voor Nikita Mazepin, Tadasuke Makino, Ferdinand Habsburg (Carlin) en Maximilian Günther.

Foto's: FIA F3 European Championship
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 25 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring DTM.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons