van der HorstTotal 2' Hours of Spa

Red Bull Ring: Rast wint na weer een Audi-trippel - Martin elfde

René Rast
René Rast
René Rast heeft de tweede wedstrijd van het weekend op de Red Bull Ring gewonnen. Voor de Duitser, die dit jaar nog maar zijn eerste volledige DTM-seizoen rijdt, is het reeds zijn derde zege van 2017. Ondanks dat het een spectaculaire wedstrijd was palmde Audi, net als gisteren, de volledige top drie in. Mike Rockenfeller en Nico Müller flankeerden Rast op het podium. Gary Paffett was de beste Mercedes-piloot op de vierde plaats, andermaal was Marco Wittmann de eerste BMW-rijder, hij werd zesde. Tussen hen in werd puntenleider Mattias Ekström vijfde. De Belg Maxime Martin kon met de elfde plaats ditmaal geen punten scoren.
  • AG Metals
Jamie Green voert het veld aan
Jamie Green voert het veld aan
Nadat Jamie Green in de zaterdagrace reeds op de valreep de overwinning verloor en genoegen moest nemen met de tweede plaats achter Ekström stond hem vandaag nog een pijnlijkere wedstrijd te wachten. Met twee ronden te gaan zakte de leider helemaal terug tot veertiende na versnellingsbakproblemen. Vertrokken vanop de pole had hij het pak aangevoerd tot ronde 38. Green doet zo een erge slechte zaak in de titelstrijd maar voor Audi in het algemeen was het andermaal een uitstekende wedstrijd.

Mattias Ekström vóór Gary Paffett
Mattias Ekström vóór Gary Paffett
De voornaamste Mercedes-tegenstander, Lucas Auer, kende namelijk een botsing met Bruno Spengler en pakte geen punten. Bij de herstart na de safety car-neutralisatie viel dan weer de hoogstgeplaatste BMW-piloot, Wittmann, terug van vierde naar zevende. Met nog maximaal 56 punten te halen tijdens de finale op Hockenheim op 14 en 15 oktober zijn er nog zes titelkandidaten. De vier eersten zijn Audi-piloten. Ekström heeft veruit de beste kansen met 172 punten, 21 meer dan Rast die er 151 heeft. Voor Green (137), Rockenfeller (134), Wittmann (134) en Auer 131 wordt het iets moeilijker.

UITSLAG RACE 2

Foto's: DTM

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 24 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring DTM.
  • Shopa

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons