van der Horst

Red Bull Ring: RedAnt Racing sluit seizoen Porsche Carrera Cup Benelux af op een positieve noot

RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup type 992
RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup type 992
Dit weekend werd op de Oostenrijkse Red Bull Ring, in het kader van de prestigieuze DTM-meeting, de slotmanche van de Porsche Carrera Cup Benelux 2023 verreden. Het werd één van de betere raceweekends voor RedAnt Racing, met een verdiende vierde plaats voor Sam Dejonghe in de slotrace, en twee podiumplaatsen voor Ad Geerts in de AM-klasse.
Sam Dejonghe was er op de Red Bull Ring duidelijk op gebrand om na zijn derde plaats op de Hockenheimring een tweede podiumplaats te veroveren om het seizoen af te sluiten. In de eerste race moest hij die hoop echter snel opgeven: een afgebroken gaspedaal verplichtte Dejonghe om al na een paar ronden zijn #777 Porsche te parkeren.

De slotrace van het seizoen werd echter andere koek. De regendans die het RedAnt Racing teamleden hadden uitgevoerd leverde resultaat op, zelfs ietsje té. De wedstrijdleiding twijfelde immers lang of er op de doornatte omloop kon worden geracet. Na vijf minuten achter safety car werd dan ook de rode vlag bovengehaald.

“Gelukkig werd de wedstrijd drie kwartier later hervat”, doet Dejonghe het verhaal. “Helaas opnieuw met een paar ronden achter safety car. Uiteindelijk kwam het er op neer dat we slechts 17 minuten konden racen, in plaats van de geplande dertig. Ondanks de lage zichtbaarheid, en het risico op aquaplaning op de stroken met het nieuwe asfalt, ben ik voluit ten aanval getrokken. Uiteindelijk schoof ik van de negende naar de vierde plaats, op ongeveer een seconde van het podium. Toen zat de race er helaas op. Indien we het volle halfuur hadden kunnen racen, was het me allicht wel gelukt om in de top 3 te finishen. Aanvankelijk was ik daar wel wat teleurgesteld over, maar eens ik wat afstand kon nemen kon ik niet anders dan blij zijn. Dit was een goede race om het seizoen af te sluiten.”

Ook Ad Geerts was een tevreden man. Aan het stuur van de #911 Porsche finishte hij twee keer op het podium in de AM-klasse. “Het was een heftig weekend”, stelde Geerts met een brede grijns. “Maar ik heb mijn hartje opgehaald. Bovendien stond ik twee keer samen met mijn zoon Sem op het podium, en dat is toch ook mooi. Ik moet de mensen van RedAnt Racing bedanken voor alles wat ze voor me gedaan hebben. Goed presteren doe je niet alleen, daar heb je een team voor nodig. Dit smaakt naar meer!” 

Teameigenaar Bert Redant keerde ook tevreden huiswaarts. “We hebben het seizoen op een positieve noot beëindigd”, klonk het. “Sam liet op zondag hele mooie dingen zien, schudde enkele mooie inhaalmanoeuvres uit zijn mouw – onder andere op Gilles Magnus, toch geen kleine jongen. Ik ben er ook van overtuigd dat indien we een volledige wedstrijdlengte hadden kunnen afwerken, Sam op het podium had kunnen staan. En zonder dat afgebroken gaspedaal was dat misschien ook al in de eerste race het geval geweest. Ook Ad kwam mooi uit de hoek. Hij heeft in de loop van het jaar constant progressie geboekt, en daar kunnen we alleen maar tevreden over zijn.”

Persbericht RedAnt RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op dinsdag 26 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons