van der Horst

Red Bull toont bolide voor 2021: de RB16B

RB16B
RB16B
Om stipt twaalf uur vanmiddag publiceerde de officiële Twitter-pagina van Red Bull Racing een video waarin het strijdwapen voor het F1-seizoen 2021 werd getoond: de RB16B.
  • Prospeed Competition
De lijn van de RB16 uit 2020, die goed was voor twee overwinningen, wordt behouden bij de bolide voor dit F1-seizoen. Red Bull hoopt dat de nieuwe RB16B in de handen van Max Verstappen en nieuwkomer Sergio Perez weer een kans maakt op de titel. De wagen wordt nog steeds aangedreven door een Honda-krachtbron, voor wat voorlopig het laatse seizoen is waarin de Japanse constructeur officieel betrokken zal zijn. Vanaf 2022 zal Red Bull het beheer van de motoren in eigen handen nemen.

RB16B
RB16B
Verstappen zal voor het eerst met de nieuwe wagen rijden tijdens de testdagen op het Bahrain International Circuit van twaalf tot en met veertien maart. Perez, die vorig jaar in Bahrein zijn allereerste F1-zege scoorde, krijgt echter al de kans om een ouder model te testen. De Mexicaan kan op die manier 'up to speed' geraken met het gedrag en het systeem van de wagen. 

Alex Albon blijft in het team als reserve- en testrijder. De Thai maakte eerder vandaag bekend dat hij graag terugkeert naar de Formule 1 in 2022, ook al is het bij AlphaTauri. Albon komt dit jaar uit in de DTM met een AF Corse Ferrari.
Foto: Red Bull Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule 1 op dinsdag 23 februari 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons