van der Horst

RedAnt Racing met maar liefst vier wagens in Porsche Carrera Cup Benelux

Sam Dejonghe
Sam Dejonghe
De seizoenstart van de Porsche Carrera Cup Benelux is nog enkele weken van ons verwijderd. Het bezoek van het FIA WEC of WK Uithouding op Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen is traditiegetrouw de eerste afspraak voor de snelste merkencup van de Benelux. De startgrid van de tiende uitgave van de Porsche Carrera Cup Benelux oogt opnieuw ook weer erg veelbelovend. Maar liefst vier wagens op die startgrid dragen de kleuren van het Belgische team RedAnt Racing. Sterk nieuws is ook dat de voormalige wereldkampioen wielrennen Tom Boonen zijn opwachting aan het stuur van een Porsche 992 GT3 Cup van de voornoemde formatie maakt. Naast Boonen in de categorie Pro-Am, zien we ook Sam Dejonghe en Xavier Maassen in ‘Pro’, terwijl Ad Geerts en Luc Vanderfeesten een Porsche 992 GT3 Cup in de categorie Am delen.
  • Belgian Truck GP
Bert Redant is samen met zijn echtgenote Inge Puimège de drijvende kracht achter het jonge RedAnt Racing. Bert Redant is naast een geslaagde ondernemer ook een gentlemen driver met heel wat ervaring. Zo werd hij onder meer Belgisch kampioen uithouding en hij schreef ook de 24 uur van Zolder op zijn naam. De laatste jaren racet hij nog met zijn zonen Ayrton en Yannick, maar heel wat energie gaat ook naar de professionele uitbouw van RedAnt Racing.  

Tom Boonen
Tom Boonen
Wij zetten verder op de groei van ons team in, met een drieledig programma, waarbij de hoog aangeschreven Porsche Carrera Cup Benelux de hoofmoot vormt”, blikt Bert Redant op het seizoen 2022 vooruit. “In de Porsche Carrera Cup Benelux zetten we maar liefst vier Porsche 992 GT3 Cup in, waarvan twee in Pro, één in Pro-Am en één exemplaar in Am. Wat de rijders betreft, zijn Sam Dejonghe en Xavier Maassen onze speerpunten voor de algemene titel, waarbij we dus beroep doen op de ervaring van Xavier, die al twee titels in deze competitie telt en de zegehonger van Sam, iemand die we ook niet meer moeten voorstellen. Tom Boonen zal zeker strijden voor de titel in zijn categorie, want hij is en blijft een topsporter die alleen voor de hoogste podiumplaats gaat. Hij heeft de afgelopen jaren veel progressie in de autosport gemaakt en wij gaan daar samen verder aan werken. Ad Geerts en Luc Vanderfeesten vertegenwoordigen samen het Porsche Centrum Maastricht Porsche Centrum Eindhoven. Zij zullen hun ervaring van afgelopen jaar in de Am-categorie in succes willen omzetten.”

Ik gebruik niet vaak superlatieven, maar de inzet van vier wagens door RedAnt Racing en de komst van onder meer Tom Boonen, maar ook Sam Dejonghe bewijst dat de Porsche Carrera Cup Benelux zeer hoog aangeschreven staat en op het verlanglijstje van heel wat rijders en teams staat”, is Olivier Aerts, Porsche Carrera Cup Benelux-Series Manager. “Daarnaast blijft de tweevoudige kampioen Xavier Maassen trouw aan onze competitie en laten Ad Geerts en Luc Vanderfeesten zien dat onze Porsche Carrera Cup ook de place to be voor gentlemen drivers is.” 

De Porsche Carrera Cup Benelux staat traditiegetrouw voor twee sprintwedstrijden per weekend, verdeeld over zes meetings in het kader van onder meer FIA WEC, DTM en ADAC GT Masters en dat in achtereenvolgens Spa-Francorchamps, Zolder, Zandvoort, Assen, Barcelona en Hockenheim.
 
De start van het seizoen vindt op 15 april plaats met de officiële testdag in Spa-Francorchamps, gevolgd door de officiële start van de competitie tijdens de Belgische manche van het FIA World Endurance Championship op het Circuit van Spa-Francorchamps, van 5 tot en met 7 mei.   

Porsche Carrera Cup Benelux
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op donderdag 14 april 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons