van der Horst

Reiter Engineering brengt Camaro GT3 aan de start in Monza

Chevrolet Camaro GT3
Chevrolet Camaro GT3
De Chevrolet Camaro GT3 zal begin april zijn debuut maken in de Blancpain Endurance Series. Reiter Engineering brengt namelijk één exemplaar van de imposante Amerikaanse muscle car aan de start van de seizoensopener te Monza. Peter Kox, Albert von Thurn und Taxis en Tomas Enge zullen de wagen de sporen geven op de lange rechte stukken van Monza, waar de 8.3 liter V8 motor in principe in staat moet zijn om zijn potentieel tentoon te spreiden. Vooralsnog werd enkel deze deelname bevestigd, al is het best mogelijk dat we de Camaro GT3 later op het seizoen nog zien terugkeren.
Chevrolet Camaro GT3
Chevrolet Camaro GT3
De Chevrolet Camaro GT3 werd ontwikkeld door SaReNi United, een onderafdeling binnen de Reiter groep vernoemd naar een samenstelling van de voornamen van de drie dochters van Hans Reiter. Tot dusver slaagde de Amerikaanse wagen er niet in om potten te breken. In de tweede helft van 2013 werd de verdere ontwikkeling van de wagen weer opgeschroefd in de hoop met competitieve resultaten klanten te kunnen verleiden om de relatief kleine som van €195.000 op tafel te leggen.

Opmerkelijk is dat de Camaro de enige GT3 is die gebruik maakt van 19 inch wielen die nodig zijn om de extra grote remschijven te huisvesten die het gevaarte tot stilstand moeten brengen. Eind vorig jaar was de Camaro GT3 al aanwezig op de officiële Pirelli testen te Paul Ricard, tot dusver kwam de wagen voornamelijk in actie op Yokohama rubber in de ADAC GT Masters, waar de Japanse bandenfabrikant tot voor kort enkel over een harde compound beschikte voor 19” velgen.

Chevrolet Camaro GT3
Chevrolet Camaro GT3
“De Camaro heeft iets weg van een rebel. De wagen beschikt over een massieve V8-motor om het op te nemen tegen de koplopers. Tegelijkertijd is het een van de meest kostenefficiënte wagens op de startgrid, waardoor deze zich aanbiedt als een ideale oplossing voor teams en rijders met een beperkt budget die willen deelnemen aan de Blancpain GT Series”, aldus Hans Reiter.

Foto's: SaReNi UnitedDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op dinsdag 11 februari 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons