van der Horst

Reiter Engineering stelt vernieuwde KTM X-BOW GT4 voor

KTM X-BOW GT4
KTM X-BOW GT4
De KTM X-BOW GT4 is al drie jaar actief in diverse kampioenschappen en voor zijn vierde seizoen stelt Reiter Engineering een grondig herziene versie van de bolide voor. Het voornaamste doel van die update is om de kostprijs, zowel de aankoopprijs als de running costs, naar beneden te brengen.
KTM X-BOW GT4
KTM X-BOW GT4
De vernieuwde KTM X-BOW GT4 kan meer kilometers afleggen tussen ieder onderhoud en dat tegen een gunstiger tarief dan zijn voorganger. Om tot dit resultaat te komen werd de KTM X-BOW GT4 onder meer voorzien van een krachtigere Holinger transmissie (MF) die 10.000 kilometer meegaat. De componenten waaruit het chassis is opgebouwd moeten minstens 20.000 kilometer aankunnen wat de running kost terugbrengt naar 3.90 Euro per kilometer - aldus Reiter.

KTM X-BOW GT4
KTM X-BOW GT4
Ook voorzien zijn een Motec M142 motorcontrole systeem, een gebruiksvriendelijker controle paneel in de cockpit en een Motorsport Traction Control systeem dat ook in GT3 gebruikt wordt. Niettegenstaande die nieuwe updates werd de aankoopprijs van de KTM X-BOW GT4 laag gehouden, slechts 152.360 Euro netto. Reiter voorziet om in het voorjaar 2018 vijftien exemplaren te bouwen waarvan de meesten al een eigenaar gevonden hebben.  

Foto's: Reiter Engineering



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zaterdag 30 december 2017.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons